koffein och smärta i brösten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-18
Ömma bröst, även kallat mastalgia, är en vanlig åkomma för kvinnor. Enligt Mayo Clinic, kan ömma bröst påverka så många som sju av 10 kvinnor. När brösten smärtan är svår, kan det inverka negativt kvinnans hälsa, arbete och socialt liv. Det finns flera orsaker till bröstsmärtor samt flera huskurer kvinnor kan göra själva för att lindra sin smärta i brösten

Typer

Smärta i brösten kan vara antingen cykliska eller icke cykliska. Cykliska bröstsmärtor är relaterad till kvinnans månatliga menstruationscykeln och orsakas huvudsakligen av normala förändringar i hormonnivåerna. Med cykliska bröstsmärtor, uppstår smärtan i båda brösten och brukar beskrivas som tråkig och ömmande. I icke cykliska bröstsmärtor, är smärtan oftast en åtstramning eller brännande och drabbar kvinnor efter klimakteriet.

Orsaker

Vissa typer av mat, dryck och mediciner kan påverka cykliska bröstsmärtor, inklusive koffein. Enligt kvinnor till kvinnor innehåller koffein methylxantine, en kemikalie som får resultera i mikroskopiska svullnad genom att orsaka blodkärlen att utvidga sig. Svullnaden kan förvärra bröstsmärtor. Koffeinintag kan också orsaka förändringar i hormonnivåerna, som kan orsaka bröst cystor och bröstsmärtor.

Överväganden

Det har gjorts få vetenskapliga studier för att bevisa effekterna av koffein på bröstsmärtor. Visade dock en undersökning av Institutionen för kirurgi vid Duke University Medical Center på symtomen av fibrocystiska bröst som en väsentlig minskning av koffein orsakade en majoritet av patienterna att rapportera en minskning eller frånvaro i deras ömma bröst.

Relief

Om du upplever smärta i brösten, anser eliminera eller minska mängden koffein i din kost för tre till fyra månader för att se om det kommer att påverka din smärta nivå. Enligt California Pacific Medical Center, kan en kopp kaffe har upp till 164 m koffein per kopp, och 12 oz. soda kan ha upp till 55 m av koffein. Även vissa läkemedel, inklusive Excedrin, innehålla betydande halter av koffein.

Andra behandlingar

Om du upptäcker att minska ditt koffeinintag inte medför lindring av dina bröstsmärtor, andra huskurer kan hjälpa. Försök använda varmt eller kallt kompresser, klädd i en stödjande bh och minskar mängden fett i kosten. Använd en over-the-counter smärtstillande låg koffein, såsom paracetamol. Om dessa själv-behandling inte orsaka lindring av dina bröstsmärtor, rådfråga din läkare för ytterligare råd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Kan man bli gravid när du är klar mens?

Relaterade artiklar


 • guidade bildspråk & helande
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • kan kysk träd bär orsaka missfall?
 • hur man använder en rondell
 • hur man kan blockera ut buller nattetid (hur man kan bli av buller)
 • typer av medicinska ultraljud
 • sväljproblem hos äldre
 • kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?
 • hur snabbt komma över svin influensa och andra säsongsbetonade flus
 • eksem hos barn blöjområdet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com