kommer acetylsalicylsyra förkorta din menscykel?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-04
En kvinnas menstruationscykel omfattar de förändringar hennes kropp går igenom för att förbereda för en graviditet. Det varar normalt i 28 dagar, men kan varierar mellan 21 till 35 dagar för vuxna. Det finns en mängd saker som kan påverka kvaliteten på cykeln, längden, mängden blödning och svårighetsgraden av bäckensmärta eller kramper. Acetylsalicylsyra används vanligtvis i samband med menstruationscykeln att lindra smärta, men en del forskning visar drogen även kan förkorta hela menstruationscykeln

teorier /Spekulationer

Det verkar inte vara omfattande forskning i ämnet, men en publicerad studie från 1984, "Effekt av Aspirin om lutealfas de mänskliga Menstrual Cykla, "visade acetylsalicylsyra orsakade förkortning av cykeln längd och lutealfas varaktighet. Den lutealfas eller premenstruella fasen, börjar den dag då ovulation, var som helst från dag sju till dag 22, och normalt håller på i 13 till 15 dagar tills en ny cykel börjar. Det fanns bevis för de behandlade kvinnorna hade en brist på gulkroppen, en viktig endokrina under graviditet som utvecklas under lutealfas. Studien utfördes på 10 kvinnor, som fick 3 gram acetylsalicylsyra dagligen under 20 dagar från den femte dagen av sin cykel.

Fördelar med Aspirin

finns fördelar med aspirin i samband med menstruationer. Alla icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), inklusive acetylsalicylsyra, kan minska mensvärk genom att sänka nivån av prostaglandin hormonet.

Överväganden

Samtidigt som aspirin anses vara en av de äldsta mediciner kramp lättnad, det är milt i jämförelse med nyare antiprostaglandin droger, som ibuprofen. Det bör tas tillsammans med mat eftersom det kan orsaka obehag i magen, särskilt om du har magsår eller halsbränna. Det kan sluta förvärra symtomen.

Det används också för att hjälpa till med blodpropp och kan förlänga menstruationsblödning, så allmänt visar ibuprofen mer effektiva i smärtlindring.

Varning

Bortsett från eventuella biverkningar såsom förlängd blödningstid och gastrointestinala effekter, måste acetylsalicylsyra inte användas av personer under 20 års ålder. Hos barn och ungdomar, bidrar aspirin en risk för Reyes syndrom, en farlig, potentiellt dödlig sjukdom som mål hjärnan och levern. Den exakta orsaken är okänd, men det är förenat med barn som tagit aspirin för virus.

Alternativ

Ibuprofen är en antiprostaglandin läkemedel, även känd som en NSAID, som har visat sig effektiv för menstruella kramper lättnad. Det säljs över disk som Alvedon, Nuprin eller Motrin. Det finns också andra åtgärder, såsom Midol, som innehåller en kombination av acetylsalicylsyra, koffein och muskelavslappnande medel.

paracetamol, såsom paracetamol, kan också hjälpa om NSAID inte lindra smärtan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:frågor om graviditet

Relaterade artiklar


 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • Vilka är orsaker till frekvent hicka?
 • sluta röka verktyg
 • fysisk och motorisk utveckling hos barn primär
 • hem rättsmedel för att släppa gas
 • Vilka är de behandlingsmetoder för etapp 5 lymfom hos hund?
 • hamstring tendinit behandling
 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • enkla sätt att få muskler
 • vad är strippning membranen i graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com