livsmedel att vidta för att förebygga astmaanfall

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-16
Enligt Astma-och Allergifonden of America, en i 15 amerikaner lider av astma. Använda nödsituation inhalatorer är inte tillräckligt för att bekämpa sjukdomen i många amerikaner. Centers for Disease Control (CDC) att 3. 613 människor dör av astmaanfall varje år. Medan recept för att kontrollera astma är viktig, och ingen med astma bör någonsin sluta ta medicin utan läkares godkännande, är läkare börjar också inse kraften i kosten för att förebygga astmaanfall.

Grönsaker

Ät mycket grönsaker, som upprepade gånger har visat sig minska symptom på astma. Till exempel såg en studie utförd av Instituto Nacional de Salud Publica i Mexiko i kosten hos mer än 68. 000 kvinnor. De som åt mer morötter, tomater och gröna bladgrönsaker hade 22 procent färre astmaattacker. Forskarna tror att detta beror sådana livsmedel ger ett organ vitamin, som är känd för att hjälpa immunförsvaret och andningsorgan foder. Andra grönsaker hög i vitamin A är sötpotatis, grönkål, grönkål, mangold, paprika och vintersquash.

Fisk

Livsmedel som innehåller mycket omega-3 och B-vitaminer är också kända för att minska risken för en astmaanfall. I en studie vid institutionen för pediatrik vid Nassau County Medical Center i New York, barn som fick B6 behövs mindre medicin för sin astma-och de såg resultat på bara en månad. Många andra studier länk också högre omega-3 konsumtion med förbättrad astmasymtom. Fisk är en stor källa till både omega-3 och B-vitaminer, särskilt lax, hälleflundra, gulfenad tonfisk, torsk och snapper.

Frukt

Vissa studier länk högre intag av vitamin C med förbättrad astma. En Harvard School of Public Health studie visar att tonåringar med de mest C-vitamin i blodet var 20 procent mindre risk att få astma attacker. En annan studie, utförd av Utrecht University i Nederländerna, upptäckte vuxna och barn som konsumeras äpplen eller äppeljuice varje dag också minskade risken för astmaanfall. Livsmedel som innehåller mycket C-vitamin innehåller äpplen, aprikoser, grapefrukt, svart vinbär, druvor, mango, kiwi, apelsin, cantaloupemelon och papaya.

Nötter

Ett antal vetenskapliga studier länk högre intag av vitamin E med nedsatt astmasymtom . Till exempel fann Harvard School of Public Health att personer med lägre nivåer av vitamin E och omega-3 fettsyror är mer benägna att ha astma. Stora källor till vitamin E-och ofta, omega-3-innehåller solrosfrön och mandlar

Bär

Bär är rika på många näringsämnen kända för att hjälper till att kontrollera astma symptom. . Till exempel blåbär är hög i vitamin E och C, jordgubbar är en suverän källa till vitamin C, björnbär är en bra källa till B-vitaminer, och krusbär och hallon innehåller mycket A-och B-vitaminer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka behandlingar finns det för klimakteriet & ilska?

Relaterade artiklar


 • vad man gör om en 2-årig har en urinvägsinfektion
 • hur man skyddar barn från leksaker med bly
 • kramper hos barn
 • vad gör du om du förlorar ett p-piller
 • ta kontroll över din menstruationscykel
 • Barn och bihåleinflammation
 • spik infektioner hos spädbarn
 • hur man skapar en akut medicinsk informationsblad
 • teen hälsa tips
 • urinvägsinfektioner hos flickor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com