muskelbesvär från zetia

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-11
Zetia är en statin läkemedel som används för att minska högt kolesterol och fett nivåer. Det är också känt som ezetimib. Det är i tablettform och ges via munnen. Doseringen styrka är 10 milligram en gång dagligen. Det kan ges till vuxna och barn från 10 år. Det fungerar genom att hämma upptaget av kolesterol i tunntarmen. Men som någon annan medicin, har Zetia några oönskade biverkningar. Ett vanligt klagomål är muskelbesvär

Zetia och muskelbesvär

Myalgi, vilket definieras som muskelsmärta, kan vara en biverkning vid användning av Zetia. Denna populära läkemedel kan också orsaka artralgi (ledvärk) och ryggsmärtor.

Symptom på Myalgi med Zetia Användning

Några av de tecken och symtom är muskelsvaghet, kramper, eller myopati, vilket innebär alla typer av skador eller inflammation i musklerna. Kallas statiner myopati kan det resultera i sällsynta fall även ett tillstånd som kallas rabdomyolys, som förstörelse av muskelvävnad. Detta kan också leda till njursvikt.

Rabdomyolys och Zetia

Denna allvarlig biverkan till Zetia kan orsaka muskel svullnad och smärta. Det visar sig också urinen röd. Rabdomyolys kan vara livshotande och i några fall njurdialys krävs.

Lösa Muskel Problem som orsakas av Zetia

Patienten upplever problem med att använda Zetia bör sluta ta medicinen och meddela sin läkare omedelbart om muskelsmärta, svaghet, eller svullnad. Förutom dialys, intravenös vätsketillförsel är ibland nödvändigt att behandla rabdomyolys. Men det måste upprepas att stoppa användningen av Zetia är det första steget i att lösa statin myopati.

Andra läkemedel för att Ersätt Zetia

Om Zetia inte som medicin för dig det finns alternativa läkemedel din vårdgivare kan föreskriva för dig. Listan över alternativa läkemedel inkluderar, Lipitor, Baycol, Questran, Mevacor, Pravachol och Zocord. Det är viktigt att diskutera dessa läkemedel med din läkare. Viss forskning själv skulle hjälpa dig att förstå deras användning och eventuella biverkningar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tecken på en formel allergi hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • urinblåsan Staph infektioner
 • huvudlöss faktablad
 • hur lång är menstruationscykeln?
 • hypoplastiska hjärtsjukdom
 • vad är en Medrol dos pack?
 • tracheostomi vård riktlinjer
 • alkoholism symtom
 • hur man kan få gratis reproduktiv hälsovård genom övertagande
 • hur man kan minska rökning bland ungdomar
 • Graviditet & arbetsrätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com