neonatal UVI behandling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-28
Urinvägsinfektioner är inflammationer i urinvägarna, som omfattar njurarna, urinblåsan och urinröret. Även om dessa infektioner är vanliga, vissa grupper är mer benägna att upphandla, inklusive nyfödda. Neonatal urinvägsinfektioner kan vara ett skrämmande situation för en ny förälder ansikte. Du bör dock veta att neonatal urinvägsinfektion behandling är rakt och enkelt

Diagnos

Före behandling av neonatal urinvägsinfektioner kan börja måste det finnas en professionell diagnos görs av din nyfödda bebis vårdgivare. Detta sker normalt genom en analys av din nyfödda bebis urin. Till skillnad från äldre barn eller vuxna, kan din nyfödda inte ge ett urinprov på vanligt sätt. Istället hans vårdgivare kommer troligen dra urin med hjälp av en kateter, en tunn, böjlig slang som förs in genom hans urinröret och in i denna urinblåsan. Urinen är sedan sammanställt och analyserat med avseende på förekomst av bakterier. Urin är normalt steril, så förekomsten av bakterier indikerar en urinvägsinfektion.

Behandling

Trots att det finns många huskurer och over-the-counter läkemedel som behandlar urinvägsinfektioner, är de flesta neonatala urinvägsinfektion behandlas genom antibiotika för att undvika komplikationer. Huskurer och receptfria läkemedel inte dödar smittan. Istället lugna de symptomen medan personen immunförsvar hanterar infektionen orsakar bakterier. En nyfödd immunförsvar inte är fullt utvecklat och kan inte åberopas för att bota infektionen. En förskrivna antibiotika för neonatala urinvägsinfektioner är muntligen vattnas amoxicillin. Beroende på infektionens svårighetsgrad och ålder och den nyföddes hälsa, kan ordinationen pågå i upp till 2 veckor. Alltid administrera dina barns medicin så som hennes vårdgivare.

Utsiktsplats för återkommande neonatal UVI

Även om ditt barns UVI har behandlats, ska du hålla utkik ifall symptomen uppträder. Medan de flesta neonatala urinvägsinfektioner behandlas av recept antibiotika, finns det fall där infektionen är bara ett symptom på ett större problem. Detta gäller särskilt när det nyfödda barnet lider av återkommande urinvägsinfektioner. I dessa fall finns det ofta någon form av stopp i urinvägarna. Det kan finnas en anomali i den nyföddes urinvägarna orsakas av fosterskador. Njursjukdom är en annan vanlig orsak till återkommande urinvägsinfektioner. Om ditt nyfödda barn lider av återkommande urinvägsinfektioner, kommer hans vårdgivare undersöka urinvägarna genom röntgen eller ultraljud teknik. Alla blockeringar eller frågor flöde kommer att behandlas som den separata villkor det är. När den bakomliggande orsaken är borta, den neonatala urinvägsinfektioner stoppa oftast också.

Förhindra framtida UVI

Den bästa behandlingen av neonatala urinvägsinfektioner är att förebygga dem alls. Ändra din nyfödda bebis blöja ofta för att undvika bakterier i hennes avföring sprids till urinvägarna. Du bör också torka bebisen framifrån och bakåt efter en avföring. Tvätta hennes underliv ofta med tvål och vatten. Men håll dig borta från tvålar med färgämnen och dofter till, eftersom dessa kan irritera urinröret och bjuda infektion.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:skelettsystemet definition

Relaterade artiklar


 • inåtväxta tånagel komplikationer
 • livmoderhalscancer conization behandling
 • medicinskt bruk för japanska knotweed
 • kan du hoppa över en period & inte vara gravid?
 • normala mänskliga puls
 • hur.
 • symtom på höga östrogennivåer
 • villkor och symptom på epididymit
 • Vård & viktminskning
 • inte accupressure arbeta för att förmå labor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com