om hudförändringar under klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-07
Normalt sker klimakteriet inte till en ung kvinna. Genomsnittsåldern för menopaus är 51, ge eller ta några år. Så en klimakteriet är oftast medelålders och så är hennes hud. Förlusten av östrogen är en realitet för kvinnor i klimakteriet och detta kan ha en inverkan på huden. Nu är det dags att börja återfuktande om du inte redan har

Process

När vi åldras huden blir tunnare och mer känslig och ömtålig, enligt Mayo Clinic. Vissa äldre har nästan genomskinlig hud och du kan tydligt se venerna under. I vår yngre år, hjälper östrogen oss att upprätthålla friskt hår och hud.

När östrogen, som är ett hormon, blir bristfällig under klimakteriet, avslutar vi tillverkar naturliga oljor som vi en gång gjorde och som höll vår hud smorda och smidig. Åldersfläckar, som också kallas leverfläckar, kan börja dyka upp. The Cleveland Clinic konstaterar att huden blir torrare och mindre elastisk under denna period av en kvinnas liv och huden är mer sannolikt att rynka på grund av dessa faktorer.

Östrogen, kollagen och elastin

När våra östrogen utbudet minskar, orsakar denna vår hud att sag. Förutom en östrogenbrist, vi inte längre producera collagen och elastin i nödvändiga mängder när vi blir klimakteriet. Elastin och kollagen är stödjande och elastiska proteiner som håller vår hud fast och tonas. Du kanske märker att din hud inte läker så snabbt från en skada som det brukade och du kanske upptäcker att du får blåmärken lättare. Detta beror på att vår hud är inte längre lika motståndskraftig som det en gång var.

Porer

Porerna på ansiktet faktiskt få större när vi åldras därför att vi förlorar elasticiteten i vår hud. Om porerna är fulla av skräp, såsom pormaskar, detta också gör att porerna att expandera. Det är viktigt att göra en extra insats för att hålla huden ren.

Th Kudde is Gone

När en kvinna i hennes klimakteriet år, kommer hon att ha förlorat en del av att fet kudde under huden, som höll det ser knubbig under sina yngre år. Dessutom blir huden torrare eftersom vi inte producera så mycket olja. Denna olja kallas sebum. Vi stannar också producera så många melanocyter, vilket gör oss mer sårbara och känsliga för solen och dess skadliga strålar. Melanocyter försåg oss med ultraviolett strålning skydd när vi var yngre.

Hålla hydratiserade och fukt

Menopauseatoz. com konstaterar att andra hud frågor kan dyka upp under klimakteriet, inklusive utseende av små vener. Kommer dock hudproblem varierar från kvinna till kvinna eftersom ingen har exakt samma erfarenhet under klimakteriet. Drick mycket vatten och fuktgivande dig själv inifrån och ut kommer att hjälpa hålla huden återfuktad. Rutinmässigt tillämpar en fuktighetskräm till huden är också ett måste.

Gör vad du kan

Gravity tar sin tribut när vi åldras. Genetik spelar även en roll i hur väl huden står sig genom tiderna. Så gör vad du kan för att skydda din hud. Äta rätt, ta en daglig vitamin, motion, skydda huden från solen och investera i några bra hudkräm.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kan du hoppa över en period & inte vara gravid?

Relaterade artiklar


 • huvudlöss myter
 • skäl tonåringar börjar röka
 • effekterna av nikotin på spädbarn
 • om blödning mellan menstruationscykler
 • svår prostatacancer symtom
 • Vad innebär det att upptäcka?
 • earaches hos barn
 • varför Bells pares är vanligare hos gravida kvinnor
 • hur ofta är graviditetstester fel?
 • magproblem hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com