riskfaktorer för tonåriga dricka

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-06
Det finns många faror möter tonåringar, och alkohol är en av de största. Alkoholbruk dödar 5. 000 personer yngre än 21 varje år, enligt en studie från 2004 av Centers for Disease Control. Döden är den allvarligaste risken för alkoholbruk, men det är inte den enda. Tonåringar som dricker är mindre benägna att lyckas senare i livet på grund av några av de allvarliga risker som alkohol medför

risken för fördröjd eller avbruten hjärnans utveckling

Hjärnan fortsätter att utvecklas tills en person är i sin början till mitten av 20-talet. Som tonåring är viktiga hjärnfunktioner fortfarande under utveckling. Alkoholbruk avbryter eller bromsar utvecklingen, innebära en risk för lägre genomsnittlig intelligens eller ökad risk för missbruk senare i livet.

Risken för sexuellt överförbara sjukdomar och graviditet

Alkohol försämrar dom på samma sätt som skapar en euforisk känsla. Den falska känslor av välbefinnande som produceras av bly alkohol tonåren in i situationer de oftast inte skulle vara i. Enligt en studie av ML Cooper och H. K. Orcutt, som publicerades 1997 i Journal of Abnormal Psychology, tonåringar som dricker är dubbelt så stor risk som sina jämnåriga att ha sex eller utföra någon typ av sexuell handling. De är också mer sannolikt att hoppa skyddsåtgärder, och avslutas med en könssjukdom eller en oönskad graviditet.

Akademiska Risker

Tonåringar som använder alkohol är mindre benägna att prestera bra i skolan. Den effekt som alkohol har på hjärnan, och på förmågan att koncentrera kan negativt påverka en elevs betyg. Om en tonåring har varit ute hela helgen drickande, är chanserna goda att läxor är lämnat ogjort, och tester är inte ordentligt förberedda för.

Alkohol och Våld

Tonåringar utvecklas fortfarande känslomässigt, och ofta stress är svårt för dem att hantera. Depression är också en allvarlig fråga som berör många tonåringar. Vissa tonåringar påverkas med stress och depression, vänder sig till alkohol som en flykt från sina känslor. Alkoholen kan hjälpa vid den tiden, men det är en depressiv och kommer förvärra problemet, bara för att göra det värre. Tonåringar som dricker är mer benägna att begå självmord, mord eller andra våldshandlingar.

Teenage Drunk Driving Risker

Många tonåringar har precis börjat köra runt samma tid som de utsätts för alkohol. Tonåringar som dricker, har en högre risk att förlora kontrollen över ett fordon än vuxna. Rattfylleri är olagligt oavsett vilken ålder du är, men tonåringar är mer mottagliga för nedsatt körförmåga under påverkan. I genomsnitt 1. 900 dödsfall orsakas varje år av tonåringar som dricker och kör, enligt en studie från 2004 av National Highway Traffic Safety Administration.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:influensa skott riktlinjer

Relaterade artiklar


 • viral utslag hos barn
 • vad är den primära funktionen av levern?
 • diabetiker reaktion på socker
 • hur man förbereder för en flerbarnsfödsel
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • vad är tecknen på manliga klimakteriet?
 • Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?
 • hur du håller din kindergartner friska
 • prevera biverkningar
 • familjeplanering i Wisconsin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com