rytmisk stabilisering övningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-17
Rytmisk stabilisering övningar är ofta skrivs för personer med rotatorkuffen skador eller som del av en stretching program för idrottare. Rytmisk stabilisering innehåller tillämpad motstånd i olika riktningar. Dessa övningar kan göras som en del av en rehabilitering med hjälp av en läkare eller sjukgymnast

PNF Stretching och stabilisering övningar

Proprioceptiv neuromuskulära förenklat används för att öka flexibiliteten och utbud av rörelse. Det innebär omväxlande en ihållande muskelkontraktion med avslappning som en del av stretching övning. En partner, läkare eller tränare innehåller vanligtvis motstånd för en person att driva mot. Var noga med att andas hela stretching. När du trycker mot din partner, skjut så hårt du kan, men när du koppla av, koppla helt och låt din partner att flytta dig till en djupare stretch.

Stabilisering övningar som en del av rytmisk stabilisering fungerar på samma sätt, men det finns ingen rörelse. Det är en isometrisk form av förstärkning som riktar dina mindre stabilisering muskler och senor, som rotatorkuff.

Övning 1

Sitt i en stol och har din partner mot dig. Din partner kommer att lägga sina händer på bröstet nära den högra axeln. Tryck din kropp och axel mot din partner. Din partner bör utöva påtryckningar för att motstå dina rörelser. Kraften skall vara lika så att du inte flyttar. Försök inte att övermanna din partner. Tala om för din partner om du har svårt att sitta upp och motstånd mot hans push. Han ska matcha din styrka. Med tiden kommer du att bli starkare och hans motstånd kommer att öka för att matcha dig.

Tryck i 5 till 20 sekunder och slappna av i 5 sekunder. Upprepa fem till 10 gånger.

Övning 2

Anta att sitta som i övning 1. Har din partner lägger händerna bakom din högra axel på ryggen. Den handflatan kommer att ligga under axeln. Tryck tillbaka mot din partner när han ger lika motstånd. Håll i 5 till 20 sekunder och slappna av i 5 sekunder. Upprepa fem till 10 gånger.

Har din partner gör övning 1 på vänster sida och sedan göra Övning 2 på vänster sida.

Den här övningen fungerar det motsatta muskler i övning 1, och därigenom stärka både muskelgrupper för att kunna stabilisera mot tryck.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:gör ett ultraljud ger dig foster eller gestationsålder

Relaterade artiklar


 • bmi riktlinjer
 • biverkningar av precare främsta
 • hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen
 • inversion bord faror
 • Vilka är orsakerna till förlust av kognitiva förmågor?
 • beta streptokock-infektion
 • Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?
 • säsongsbunden allergi hos barn
 • hur man kan undvika att få munsår (bästa sätten att undvika munsår)
 • är luftfuktare säkra för barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com