spotting & kramper

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-07
Spotting är ett symtom som upplevs av de flesta kvinnor någon gång i deras reproduktiva och efter reproduktiv år. För det mesta, observation och kramper normalt följer med menstruation eller uppstår som en bieffekt av p-piller. Men många andra förhållanden ge kramper och spotting, och medan vissa är tillfälliga och behandlingsbara, andra är kroniskt olägenheter

Vad är Spotting?

Spotting är förekomsten av ljus blödning. Detta kan hända när som helst i en kvinnas liv och kan vara helt normalt eller tyder på en hälsotillstånd. Spotting är vanligtvis ljusare än normalt menstruation och är oftast rött, rosa eller bruna. Kvinnor med villkor som orsakar fluktuationer i hormonet östrogen eller progesteron, såsom polycystiskt ovariesyndrom eller klimakteriet, kan märka stänkblödning mer än kvinnor som inte har dessa förutsättningar.

Premenstruella

Under scenen mitt framför menstruationer, kan du uppleva en rad symtom som kallas premenstruella syndrom, eller PMS. Enligt Medline Plus, inträffar detta ungefär fem till 11 dagar före menstruationen. Menstruerande kvinnor i alla åldrar upplever dessa symtom, även om det är vanligare bland kvinnor i 20-årsåldern till 40-talet. Symptomen är huvudvärk, kramper, gasbildning, humörsvängningar, förstoppning eller diarré, viktökning, och smärtsamma menstruationer. Spotting förekommer generellt med dessa symtom hos kvinnor som hormonella sjukdomar såsom PCOS. PCOS orsakar en fluktuation i hormoner som kan göra menstruationscykeln sporadiska, eller orsaka uterin blödning eller stänkblödning när som helst under cykeln.

Ägglossning

Under ägglossningen, kan du uppleva ägglossning spotting. Det kan hända halvvägs in din cykel då äggstocksfollikeln som håller ägget spricker att släppa ut det. Fodret av äggstocksfollikeln sönderfaller sedan och bildar ett hål --- det är där ägget utgångar. Tillsammans med detta ägg kan komma en liten mängd blod från brista. Ägglossning spotting ser ut att vara brun eller rosa. Även under ägglossningen, uppleva några kvinnor kramper kallas Middleschmertz. Detta är den smärta som beror på irritation av blödning från äggstocksfollikeln. Båda dessa händelser är normalt och inte farligt.

Graviditet

Under de första veckorna av graviditeten, hålor det befruktade ägget sin väg in i livmoderslemhinnan, där det kommer att sitta kvar för hela den tid av graviditeten. När det befruktade ägget hålor i detta förtjockade livmoderslemhinnan blod rymningar. Du kan se detta blod i små mängder runt tiden för din normala menstruationscykel. Det kan vara rosa, brun eller röd. Detta ljus blödning kallas "implantation blödning" eller "implantation spotting. "Du kan få kramper i samband med grävande och under hela graviditeten som livmodern växer.

Endometrios

endometriet (livmoderslemhinnan lining) normalt växer i omkrets livmodern och förändringar i tjocklek under menstruationscykeln. I menstruationscykeln, till nivåer av topparna hormonet östrogen möjliggör produktion av ett ägg. den nivå som då ökningar, samtidigt signalerar ägget att släppa och endometriecancer foder tjockna i väntan på ett befruktat ägg. Fodret är fortfarande tjock om befruktningen äger rum, vilket kommer att mildra de embryo och gå på att förse moderkakan med näringsämnen och blod. När befruktningen inte sker, ägget och endometriecancer foder börja bryta ner och skjul genom livmoderhalsen som en menstruation. Endometrios är ett tillstånd som orsakar endometriet foder för att växa i och utanför livmodern. Med endometrios, uppför sig onormalt växande fodret på samma sätt som den skulle i livmodern (före graviditeten), som orsakar förtjockning och blödningar, där den växer. Detta kan orsaka allvarliga kramper i-mellan eller stänkblödning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fysiska utveckling för en baby

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra influensa - H1N1-viruset
 • spänningshuvudvärk hos barn
 • explosiva barnet syndrom
 • naturliga sätt att gå in på arbetsmarknaden
 • naturliga metoder för födelsekontroll
 • överdriven blinkande hos barn
 • verksamhet för personer förlorar minnet
 • Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?
 • midja övningar
 • kan du fortfarande ha en frist & vara gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com