symtom på höga östrogennivåer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-09
Östrogener är något av en mängd av kvinnliga hormoner som produceras huvudsakligen av äggstockarna och som har ansvaret för reproduktiv hälsa och tillväxt. Medan dessa hormoner är nödvändiga i rätt mängder, kan en obalans av östrogen i kvinnans system leda till en mängd olika symptom och negativa biverkningar

Vätskeretention

En av de mer framträdande effekterna av ett överflöd av östrogen vätskeretention. Denna retention är mest markant i kvinnans bröst, även om svullnad kan uppträda över hela kroppen. Denna svullnad kan leda till ömhet, smärta och en dålig självbild, ser ut som det kan göra en kvinna som om hon börjar bli fet.

Sköldkörtel

Höga mängder östrogen kan hämma kvinnans naturliga sköldkörtelaktivitet. Detta kan leda till en mängd olika symptom som trötthet, i kombination med oförklarliga ledvärk och muskelvärk. Märkligt nog kan dessa symtom också hittas i en kvinna med låg östrogen. Hursomhelst, bör läkare kontaktas.

Sex Drive

med för mycket östrogen som finns i en kvinnas kropp kan försvaga eller helt bromsa behovet eller önskan om sex. Detta händer eftersom ett överskott av östrogen kommer att neutralisera testosteron, som hjälper till att öka viljan till sex. För mycket östrogen kan också begränsa kvinnans förmåga till orgasm, vilket gör sex mindre lustfyllt.

Viktökning

För mycket östrogen kommer att aktivera en kvinnas aptit, särskilt hennes aptit på sötsaker. Detta kommer att leda till viktökning. Men medan låga östrogen nivåer kan orsaka en kvinnas mage fett att öka, för mycket östrogen kommer att leda till total viktökning.

Nervös energi

Östrogen kan orsaka över-energigivande symptom hos många kvinnor som har ett överskott av dessa hormoner. En kvinnan kan känna nervositet, edgy eller nervös. Ett överskott av östrogen kan också leda till sömnlöshet, och i vissa extrema fall, till kvinnor upplever kramper.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad är skivepitelcancer epitelceller?

Relaterade artiklar


 • spray behandlingar för värmevallningar
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • kramp och spotting brun i mellan perioder
 • långsiktiga effekter av Dilantin
 • sätt att föreställa en pojke
 • fakta vänster om vänsterhänta kontra högerhänta personer
 • Hur kvinnor blir gravida?
 • Tylenol förgiftningssymtom
 • Fördelarna med svart tvål från Afrika
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com