tecken på en formel allergi hos spädbarn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-11
Infant allergier kan skrämmande för nyblivna föräldrar, när de försöker avgöra vad som är fel med deras barn och orsaken till reaktionen. Formel allergier är något vanligt hos spädbarn, som ungefär en av 50 barn kommer att utveckla en allergi mot komjölk, den primära ingrediensen i de flesta formler. Lyckligtvis är barnläkare erfarenhet av att hantera formel allergier och kan diagnostisera allergi bygger på föräldrarnas identifiering av tecken på en formel allergi hos spädbarn

Tidsplan

Typiskt de första tecknen på en formel allergi hos spädbarn utvecklas i sin första månader i livet. Spädbarn kan få snabbt insättande av symtom eller har en fördröjd reaktion. Den försenade allergisk reaktion är vanligast och ses oftast börjar sju till 10 dagar efter intag av komjölk nuvarande mjölkprotein i formeln. Lyckligtvis gör komjölk allergi brukar inte vara för evigt, de flesta barn som upplever en formel allergi kommer att övervinna sin mjölkallergi efter ålder 5.

Funktioner

Den mindre vanliga snabbt insättande tecken på en formel allergi hos spädbarn kräkningar, svullnad, nässelutslag, irritabilitet och blodig diarré. Även sällsynta, kan vissa barn uppleva en livshotande anafylaktisk reaktion på deras formel, som kräver omedelbar läkarvård.
Fördröjd debut tecken på en formel allergi hos spädbarn omfatta kolik beteende eller irritabilitet, gassiness, kräkningar, munkavle, hudutslag, vägra flaskan och diarré som kan eller inte kan innehålla blod. Dessa fördröjd debut tecken på en formel allergi kan ta längre tid för en barnläkare att diagnostisera, eftersom de är ofta förknippad med många andra barn sjukdomar och allergier.

Förebyggande /Lösning

För nyblivna föräldrar oroade över möjligheten att deras Spädbarnet kan utveckla en formel allergi, är den bästa förebyggande åtgärden att välja amning över formel utfodring. Ammade spädbarn är mycket mindre benägna att utveckla en komjölk allergi än formel som ammas är, men det är möjligt för barn som ammas har en allergi mot mejeriprodukter i mammas kost.

Missuppfattningar

Hos spädbarn som inte ammas, kommer läkare vanligtvis rekommendera att föräldrar byta sitt barn till en soja om hon uppvisar tecken på en formel allergi. Cirka hälften av de barn som upplever komjölk allergier utvecklar allergier mot andra livsmedel, bl. a. soja. Om barnet visar tecken på en allergi mot en sojabaserad mjölkersättning, kommer en allergiframkallande formel troligen att rekommendera.

Överväganden

Det finns två olika typer av allergivänliga formlerna tillgängliga för småbarn som har diagnostiserats med en komjölk eller sojamjölk allergi. Den första typen är en hydrolyseras formel som bryter ned komjölk proteiner i mer hanterbara storlekar för spädbarn att smälta. De flesta spädbarn som uppvisar tecken på en formel allergi kan tolerera detta hydrolyseras formel, men vissa kan fortfarande inte. För dessa barn kommer läkare rekommenderar aminosyra-baserade formler som bryter de proteiner ner till sina enklaste former för stöd i matsmältningen. Flesta av de stora formeln tillverkarna tillverkar också allergivänliga formler, som kan hittas i apotek, i varuhus eller online.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Tylenol vs ibuprofen

Relaterade artiklar


 • Barn & magont
 • klimakteriet och näsblod
 • kan jag sluta min tid från att komma?
 • neonatal riktlinjerna för återupplivning
 • STD symtom hos en kvinnlig
 • östrogen för bröst tillväxt
 • urinblåsan Staph infektioner
 • neti potten för sinusinfektion
 • tecken och symtom på anemi hos småbarn
 • dynamisk ländryggen stabilisering övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com