totalkolesterol och HDL riktlinjer förhållandet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-01
Kolesterol är en naturligt förekommande Fettämnet som kan bygga upp i artärerna i kroppen och utlöser förhållanden som leder till kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt eller stroke. Men --- en viss form av detta ämne som kallas high-density lipoprotein eller HDL --- arbetar för att kroppens fördel genom att eliminera potentiellt farliga kolesterol koncentrationer i blodet. Bibehålla låga nivåer av totalkolesterol och höga nivåer av HDL är avgörande för att minska ett antal hälsorisker

Basic Test riktlinjer

Om du är över 20 år, rekommenderar American Heart Association du genomgå fullständig kolesterol åtminstone vart 5 år. Barn kan också testas om de har kända riskfaktorer för utveckling av framtida problem. Detta förfarande --- kallas lipoprotein profil --- åtgärder den totala nivån av kolesterol i blodet, liksom de enskilda beloppen av HDL, LDL (low-density lipoprotein) och en annan fet substans som kallas triglycerider. Medan HDL är allmänt känd som "goda" kolesterolet, LDL och triglycerider är potentiellt farliga för din hälsa. Utöver detta fullt kolesterol bör män över 35 och kvinnor över 45 får också ett årligt kolesterol kontroll. Vanligtvis använder denna årliga test av totalt kolesterol och HDL istället för en fullständig lipoprotein profilen.

Benchmark Nivåer för HDL och totalkolesterol

I USA är kolesterol mäts i milligram per deciliter blod, eller mg /dL. Det optimala mängden kolesterol i blodet är 200 mg /dl eller lägre. Ditt totalkolesterol vara gränsfall höga om den är mellan 200 och 239 mg /dL. Det anses farligt höga om den är 240 mg /dl eller högre. En HDL nivån 60 mg /dl eller högre anses ge ökat skydd mot utvecklingen av hjärtsjukdomar. Sänkta nivåer av HDL är erkända som en viktig la riskfaktor för hjärtsjukdom. Om du är kvinna, är din HDL anses som låg, om den är lägre än 50 mg /dL. Om du är man, är din HDL lågt om det är under 40 mg /dL.

Avgöra behovet av ytterligare åtgärder

När du får en fullständig lipoprotein profilen, är din totala kolesterol och HDL bedömas tillsammans med din LDL och triglycerider för att bestämma din totala risken hjärtsjukdom. När endast din totala kolesterol och HDL nivåerna kontrolleras, dessa nummer används för att fastställa om ytterligare testning behövs. Om din totalkolesterol är över 200 mg /dL, eller om du har låga HDL-nivåer för ditt kön, kommer din läkare att du ska utsättas för fara, och ber dig att genomgå en fullständig lipoprotein profilen. Beroende på resultaten av denna profil kan du behöva göra ändringar i din kost och livsstil i syfte att kontrollera eller sänka dina "dåliga" kolesterol och triglycerider och höja din nivå av HDL. Rådgör med din läkare för en fullständig förklaring av förfaranden kolesterol och resultat.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sväljproblem hos äldre

Relaterade artiklar


 • Vilka är biverkningarna av cilest?
 • sluta röka verktyg
 • vitlök & sinusinfektion
 • är det svårt att bli gravid efter att p-piller?
 • effekter av amlodipinbesilat
 • Hur lång tid efter ägglossningen kan du testa för graviditet?
 • hur tunn kropp hår med naturmedel
 • hur du gör din resa till apoteket en snabb en
 • komplett diet för en tonåring
 • är tea tree olja är bra för ditt ansikte?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com