utsöndringsorganen system aktiviteter

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-06
Utsöndringsmekanismerna, som består av njurar, lever och hud, hjälper till att kontrollera mängden avfall som finns i kroppen. När du svettas, du är utvisning eller utsöndra vätskor från kroppen. När du använder badrummet, du tar bort också slaggprodukter från kroppen. Detta avlägsnande av avfall är viktigt att hålla dig frisk och att hålla kroppen fungerar korrekt och effektivt

Reglering Vatten salt

Kroppen behöver vissa nivåer av vatten och salt för att naturliga funktioner som skall utföras. Utsöndringsmekanismerna Systemet utför denna uppgift genom att eliminera de skadliga avfall och ämnen från kroppen och hålla vatten och näringsämnen salt behövs för att bibehålla lämpliga nivåer.

Det är viktigt att ta hänsyn till den effekt som din yttre miljö har på utsöndringsmekanismerna systemet och underhåll av vatten och salt i kroppen. Exempelvis måste djur som lever i vattnet genomgå en mycket annorlunda uppgiften att föra lämpliga vatten nivåer än djur som lever i Saharaöknen. På samma sätt kan samma exempel användas för djur som lever i vattnet, men kan leva i sötvatten eller saltvatten. Den yttre miljön i varje scenario spelar en viktig roll i processen utsöndringsmekanismerna varje organism system skall göra.

Eliminera slöseri

encelliga organismer helt enkelt sitt avfall utsöndras ut externt i organismens omgivande miljön. Kräver dock komplexa flercelliga organismer, såsom det finns hos människor eller andra djur, som ett organ eller grupp av organ finns inom organismen att eliminera avfall från kroppen.

organ, såsom lever och njurar hos människor används för att eliminera avfall. Varje organ ansvarar för att se till att avfallet tas bort, medan de grundläggande material som hjälper till att hålla kroppen igång kvar inuti kroppen. Levern producerar en kemikalie som kallas peroxisomal, vilket bidrar till att bryta ner gifter som kommer in i kroppen så de toxiner som kan omvandlas till urin som lämnar kroppen när du går på toaletten. Levern har också enzymer som bryter ner droger, alkohol och andra giftiga ämnen. Det är därför dricker alkohol medan på vissa mediciner, såsom paracetamol kan vara farlig levern måste bryta ner både Tylenol och alkohol och kan bli överansträngd.

som levern, njurarna klarar även med gifter, men deras primära funktion är att avlägsna kväve från blodet.

bort skadliga ämnen

En av de vanligaste avfall som finns i kroppen är kväve. Kroppen tar proteiner och bryter ner dem för att användas som bränsle för att hålla kroppen igång. Det finns kväveföreningar i protein som måste tas bort från kroppen. Kväve är ett mycket giftigt ämne. Om det förblir i kroppen, kommer det att kombinera med väte i kroppen och bildar ammoniak, som kan vara dödliga. Faktum är att alla toxin som finns kvar i kroppen för länge kan potentiellt orsaka sjukdom eller dödsfall genom att förgifta organ krävs för att upprätthålla andning och kognitiv funktion.

som organismer tar i onaturliga ämnen, t. ex. från rökning eller att dricka alkohol, ökar det stress som orsakas på utsöndringsorganen systemet. Om utsöndringsmekanismerna systemet inte fungerar korrekt, är det organ i stor fara och den skada som kan repareras. Till exempel när en person överdoser av alkohol eller droger, är kroppen inte för att filtrera dessa giftiga ämnen ut snabbt nog, och de giftiga ämnen hämmar den normala funktionen av livsuppehållande organ.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:riskfaktorer för tonåriga dricka

Relaterade artiklar


 • urinvägsinfektioner hos barn
 • artificiell insemination komplikationer
 • övningar efter en hals fraktur
 • Definitionen av bmi
 • allopatiska medicinen vs holistisk hälsa
 • familjeplanering i Wisconsin
 • psykologi för att hjälpa barn lära sig förtroende
 • vad är intrauterin insemination?
 • liv ledningsmetoder
 • super livsmedel för äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com