vatten födseln information

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-16
Att föda barn i vattnet är en relativt ny praxis, men det är något som blir mer populär i USA. Vad som började som ett gemensamt hem födelse förfarandet är erbjuds nu också på många sjukhus och födelseprocess anläggningar. Många mammor-att-vara välja vatten födseln för dess fördelar för både mor och barn. Men det finns viss oro för att den praxis som du bör vara medveten om såväl

The History of Water Född

Avsiktliga vatten födseln uruppfördes på 1960-talet i Sovjetunionen. En barnmorska finns en teori om att barn har lättare övergår till omvärlden om de kommer in den genom en miljö som liknar livmodern, dvs en som är våt och varm. Ytterligare forskning visade att vara i vattnet var också positiva till mamman och hjälper till att lindra smärtan i hennes rygg och sträcka ut mellangården.

Vatten födslar i USA

Att föda i vattnet var populärt i USA på grund av hem födda. Kvinnorna var arbetande i deras badkar eller i hyrda födelseprocess pooler. Snart började vissa sjukhus och födelseprocess center lägga födelseprocess baljor och pooler till sina egna anläggningar, även om många av dessa platser kräver att även kvinnor kan arbeta i vattnet, måste de leverera sina barn utanför poolen.

Risker med anknytning till vatten Födda

Samtidigt som fler studier har ännu inte utföras på detta ämne, är en av de farhågor förknippade med vatten födseln att vattnet kan öka risken för infektion mellan mor och barn. Studier har dock visat att risken är låg, och det är ännu lägre när vattnet förlossningen sker på sjukhus. En annan risk med vatten födseln är att det är svårt att bedöma i vattnet hur mycket blod mamman har förlorat under förlossningen.

Vad händer med Baby i vattnet?

Spädbarn faktiskt inte börja andas på egen hand förrän efter slem sugs ut ur deras luftvägar, så de kommer inte andas i vatten direkt efter att födas. Men tas de ur vattnet inom de första sekunderna av födseln, så att de kan sugs, rengöras och undersökts tillräckligt.

Är vatten Födelse rätt för dig?

Om du har haft en relativt normal graviditet , tala med din läkare om huruvida ett vatten födseln är en bra idé för din situation. Om du har högt blodtryck eller väntar multiplar eller sätesbjudning, kommer du förmodligen att avskräckas från att ha en vatten födseln, eftersom komplikationer kan uppstå.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:UVI bota

Relaterade artiklar


 • hur man läser dina mikroskopiska urinanalys resultat
 • hur man läka en bruten fotled
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • Hur krympa Myom
 • delar och funktioner i systemet utsöndringsorganen
 • gör det själv tarm rengöra
 • Definitionen av bmi
 • berättigar till Medicaid på ett vårdhem
 • hur man kan minska risken för cancer
 • organiska vitaminer för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com