Levaquin för en urinvägsinfektion

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-25
Människor som lider av urinvägsinfektioner har ett brett utbud av behandlingar att välja mellan. Från över disk mediciner för att homeopatiska metoder finns det en behandling för alla. Men det enda som botar urinvägsinfektioner är receptbelagda antibiotika. En av de mest förskrivna läkemedel för att bota en urinvägsinfektion Levaquin

Urinvägar

urinvägarna går från njurarna till urinröret och omfattar urinblåsa och urinledare. Dess uppgift är att ta bort avfall från blodet och utsöndra det från kroppen. Processen börjar i njurarna, där blodet pressas genom ett system av små blodkärl och filtreras avfallsprodukter. Dessa restprodukter blandas sedan samman för att skapa urin. Urinledarna är tunna rör som kontinuerligt kontrakt och release, dra urin från njurarna och att små mängder i blåsan efter några sekunder. Urinblåsan sitter i bäckenet, lagra all urinen tills den är full. När den är full, skickar den signaler till hjärnan och urin avges från urinblåsan in i urinröret. Urinröret, en slang som leder från urinblåsan till utsidan av kroppen, utsöndrar via urinen.

Urinvägsinfektion

Din kropp har normalt bakterier som lever i den och på det. När dessa bakterier hitta sin väg från de områden där de är tänkta att vara in i urinröret, kan den orsaka infektioner. Eftersom bakterier koloniserar urinrörets, reproducera de och spred upp urinvägarna, nå urinblåsan och så småningom njurarna. Din urinvägsinfektion kan visa upp som ett frekvent behov av att urinera eller en brännande känsla när du gör. Den kan också göra urinen mörk, grumlig eller ens blodig. I vissa fall känner man intensiv kramper, sveda eller värk i nedre delen av ryggen och bäckenet.

Levaquin

När väl diagnosen, urinvägsinfektioner behandlas ofta med förskrivning av antibiotika Levaquin. Levaquin är ett varumärke av drogen levofloxacin, en fluor-innehållande antibiotika. Det kan föreskrivas i form av orala tabletter, oral vätska eller intravenös vätska. Det används för att behandla en rad olika infektioner men det är ofta används för att behandla urinvägsinfektion orsakad av E. coli, Klebsiella lunginflammation eller Proteus mirabilis.

Eventuella biverkningar

Som alla läkemedel kan Levaquin orsaka biverkningar. Det kan göra dig yr eller förvirrad, så du bör inte köra bil eller använda tunga maskiner förrän du vet hur det kommer att påverka dig. Levaquin kan också orsaka vattnig eller blodig diarré. I vissa fall kan du utveckla ännu domningar, sveda eller smärta i händer och fötter. Taken på lång sikt, kan den orsaka känslighet för solljus och leda till hudutslag eller svår solbränna. Du bör alltid diskutera eventuella biverkningar du kan uppleva med din vårdgivare som kan ge dig råd längre.

varningar

Innan man tar Levaquin, bör du tala med din vårdgivare om du har allergier eller om du för närvarande tar andra läkemedel. Detta kommer att förhindra eventuella allergiska reaktioner eller oönskade läkemedelsinteraktioner. Levaquin kan också öka risken för tendinit och senruptur. Farligt lågt blodtryck är också en risk för dem som tog drogen intravenöst. Du kommer antagligen börjar känna dig bättre tidigt i förskrivning av Levaquin, men kom ihåg att ta receptbelagda hela vägen igenom. Genom att hoppa över doser eller avbryter tidigt, är du sätta dig själv i riskzonen för återkommande urinvägsinfektioner.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är gula roten te?

Relaterade artiklar


 • artificiell familjeplanering frågor
 • örter som hjälper dig att bli gravid
 • riskerna för genetisk testning
 • rättsmedel för analfissurer
 • hur man ger barn lavemang
 • Vad är en normal hCG nivå för graviditet?
 • varför fötter och händer sväller
 • hur man kan blockera ut buller nattetid (hur man kan bli av buller)
 • tecken och symtom på hjärnskada hos nyfödda
 • livsmedel att göra brösten större
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com