hur motion kan ha nytta livstid fitness

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-26

Inledning

I en värld full av onyttiga val när det gäller kondition, kan det vara svårt att engagera sig i en regelbunden motion rutin. Men att göra tiden kommer inte bara att förändra ditt liv nu, men det kan också ändra kvaliteten på hälso du upplever för resten av ditt liv. Motion hjälper dig inte bara gå ner i vikt över tid, men det kan också påverka ditt hjärta och lungor-även din hjärna.

Heart

Enligt American Heart Association statistik, de äldre än 60 på en mycket högre risk för att falla för hjärtsjukdom eller hjärtinfarkt. Hjärtinfarkter kan dock hända i nästan alla åldrar. Ett av de bästa sätten att förhindra hjärta frågor är att börja vid en yngre ålder ta hand om ditt hjärta. Ett av de bästa sätten att göra detta är genom övning. Motion hjälper till att förhindra problem med hjärtat genom att öka såväl hjärthälsan direkt, samt genom att främja friskt hjärta-relaterade funktioner, till exempel blodtryck och kolesterolvärden. Genom att införa motion nu, kan du sänka dramatiskt dina chanser att hjärtproblem i framtiden.

Lungor

Motion kan också utnyttja och öka hälsan hos dina lungor under hela din livstid. Daglig motion kan öka kondition och kapacitet i dina lungor. Dina lungor är ansvariga för att ingjuta din blodtillförsel med syrgas. Ju större mängd syre lungorna kan leverera till din kropp, desto större blir din hälsa nivå kommer att vara hela din livstid.

Vikt

Enligt National Institute of Health, nästan två tredjedelar av USA: s befolkning är överviktiga. Ungefär en tredjedel av den amerikanska befolkningen är inte bara överviktiga utan feta. Även fetma är en epidemi, är det behandlingsbar. Regelbunden motion kommer inte bara att släppa pounds nu, men det kan också hjälpa till att hålla kroppen på en hälsosam vikt för resten av ditt liv. Detta kan drastiskt sänka dina chanser att falla för sjukdomar, som diabetes, hjärtsjukdomar och även vissa former av cancer.

Mental

Motion kan också få ditt liv genom att hjälpa avvärja sjukdomar i sinnet. Enligt Merck Medicinska biblioteket, kan utöva inflytande sinnet genom att öka frisättningen av endorfiner i kroppen. Endorfiner är kemikalier som fungerar som kroppens naturliga smärtstillande och även ge bort en känsla av välbefinnande. Denna ökning av endorfiner kan förebygga uppkomsten av problem, som depression och ångest, och kan även hjälpa till att förebygga framtida problem, såsom demens.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kirurgi för penis minskning

Relaterade artiklar


 • inte accupressure arbeta för att förmå labor?
 • spädbarn refluxsjukdomen
 • vad som gör droger så beroendeframkallande?
 • hur man förbereder dina barn för svininfluensan vaccination
 • influensavaccin faror
 • Graviditet och långvarig exponering för metalldetektorer
 • hur man behandlar en brännskada och stoppa den brinnande
 • normal puls för tonåringar
 • normala spädbarn vikt
 • normala syre nivån på en persons
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com