septal fel i spädbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-25
Det är skrämmande att höra att ditt barn har diagnostiserats med en septum defekt, särskilt eftersom dessa problem innebär hjärta avvikelser. De flesta septumdefekter orsaka några större problem hos spädbarn och på grund av deras tidig upptäckt satser, vanligtvis korrigeras innan allvarliga komplikationer kan uppstå

Typer

septumdefekter, även kallat "hål i hjärtat," kan vara antingen supraventrikulära eller ventrikulära och hänvisar till en eller flera hål i hjärtats septal vägg. Dessa är medfött hjärtfel, vilket innebär att de är närvarande vid födseln och bildade medan ditt barn var en växande fostret. Det finns ingen känd sätt att förhindra en septum defekt, så mödrar som följt hälsosam livsstil under graviditet bör inte vara oroliga att deras beteende kan ha bidragit till deras barns problem.

Atrial septumdefekter

En förmaks septal defekt ( ASD) uppstår när det finns ett hål i väggen som skiljer de två övre hjärtats kamrar, förmaken. En ASD är en följd av felaktig hjärta utveckling under fosterstadiet, men en exakta orsaken är okänd i 95 procent av hjärta brister. I andra fall kan felet bero på en virusinfektion, genetik, andra medicinska åkommor eller vissa läkemedel.

ASD symptom och behandling

De flesta barn med ASD har inga symptom, men de med svåra fall kan visa dålig tillväxt, låg aptit, trötthet, andfåddhet eller problem med lungorna. En obehandlad ASD kan så småningom leda till oregelbunden hjärtrytm, stroke och pulmonell hypertension, men oftast inte förrän i vuxen ålder. En läkare kan ha möjlighet att höra ett blåsljud under en reguljär undersökning och kommer att ytterligare tester för att diagnostisera problem. Små ASD nära ofta på egen hand och kräver inga åtgärder. Större hål kan kräva hjärtkateterisering eller hjärtoperationer.

Ventrikelseptumdefekt

En ventrikelseptumdefekt (VSD) hänvisar till ett hål i väggen som skiljer de två nedre hjärtats kammare, ventriklarna. En VSD former och spädbarnet är fortfarande in utero och kan bero på genetiska problem, även om orsaken är oftast okänd. Spädbarn med små hål kan uppleva några symtom medan större hål kan orsaka snabb andning, långsam viktökning och trötthet, svettning eller gråt under utfodring. En VSD brukar finnas vid en rutinkontroll upp under de första veckorna av ett barns liv eftersom felet orsakar en distinkt blåsljud att en läkare kan höra.

VSD komplikationer och behandling

En obehandlad VSD kan så småningom leda till ett förstorat hjärta, pulmonell hypertension, eller en infektion i insidan av hjärtat som kallas endokardit. Ett litet hål kan avslutas på egen hand eller kan förbli öppet, men behöver ingen behandling och inte skapar någon hälsoproblem. Hjärtkirurgi och hjärtkateterisering är behandlingsalternativ för svårare frekvensomriktare. Behandlingen sker oftast under de första tre månaderna i livet för att minska risken för ytterligare komplikationer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:örter och vitaminer som hjälper till att minska rikliga menstruationer

Relaterade artiklar


 • garvning i din första trimestern av graviditeten
 • hur du kan trösta svullna halsmandlar
 • Hur kan tidiga födslar förebyggas?
 • Aspergers symptom hos en vuxen
 • snabba sätt att förmå labor
 • förteckning över livsmedel som innehåller mycket järn för candidiasis patienter
 • symtom på allvarlig endometrios
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • om hösnuva hos barn
 • stroke varningsskyltar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com