talterapi idéer för barn med fonologiska störningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-22
Som barn först lära sig att tala, är vi alltid förtjusta i deras mispronunciations av vissa ord.
Om de inkonsekvenser fortsätta, till exempel istället för att säga "trasig" barnet säger "boken" och är inte lätt att förstå, kan det finnas en utveckling av fonologisk störning. Denna sjukdom kan variera från mild till att vara fullständigt obegripligt. Målet med behandlingen är att ge barn med komplett taltydlighet

Therapy Idéer

Det första steget är att ge en känsla av att utföra för barnet. Enkla ljud praktiseras tills barnet Masters klarhet. Muntlig spela-bara gör fåniga ljud-även hjälper barnet att anpassa sig till den nya idén om talterapi. Nästa steg kan vara oralmotoriska övningar. Denna modalitet framhäver leenden och skratt. Bland övningarna blåsa bubblor, blåsa ett munspel eller provar en kazoo. Blåser bomullstussar förvånar barn. Alla dessa är utformade för att stärka andningskontroll och läpp styrka.

isometriska övningar är inte bara för vuxna. De kan vara ovärderligt för att öka muskelstyrkan. Tungan pressar kan göras genom att ha barnet sticka ut tungan, att trycka på en sked mot tungan spets och barnet trycka så hårt som möjligt mot sked fem gånger. Det fungerar bäst om en andra person håller i sked.

Jordnötssmör är inte bara för mackor. Gnid lite jordnötssmör på barnets läppar från hörn till hörn. Barnet måste då kunna slicka från sida till sida tills alla den försvinner. Denna övning gör att tungan arbeta hårt. Eller finns det också glass dropp, hon bara kan använda henne-tungan inga läppar. Cheerios är en stor utmaning när de måste fångas upp av tungan bara. Rolling en slickepinne från ena sidan av munnen till en annan också stärker tunga muskler.

En handhållen spegel fungerar även bra att hjälpa barnet se hur man bildar orden liksom att förstärka ljud och mun rörelse. När du använder spegeln, är en annan terapeutisk idé att göra dumma ansikten.

Låt barnet få in en favorit uppstoppade djur från hemmet. Med enkla ljud, har barnet "modell" dessa ljud för hennes djur.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:alternativ till receptbelagda läkemedel

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid efter en LH-stegringen gör ägglossning du?
 • candida intertrigo behandling
 • Black Cherry extrakt använder
 • vitaminer för att hjälpa barnen fokusera
 • diagnos av Alzheimers
 • hur man minska risken för RSV
 • hur man fixar en bränna från en kamin
 • delar av det kvinnliga reproduktiva systemet
 • tecken och symtom på UVI hos barn
 • explosiva barnet syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com