vad är gula roten te?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-24
Gula roten te används i alternativ medicin för att behandla en rad olika sjukdomar och villkor. Gula roten har använts medicinskt i Nordamerika i hundratals år, som för närvarande odlas kommersiellt genom USA. Med sin popularitet och tillverkning, är gul rot i farozonen i vissa delar av landet som har efterfrågan överträffat sin tillväxt

Identification

Gul rot, allmänt känd som goldenseal, är en växt som växer vilt i delar av Förenta staterna och kommersiellt över hela landet. Det amerikanska Department of Agriculture listor denna rot som hotade i många stater i mellersta Atlanten, mellanvästern och södra regioner. Växten växer någonstans 6-14 inches tall med små vita blommor och gröna frukter som blir röd i juli. Uppkallad efter sin distinkta gula rötter, detta är ört torkas och används för att göra teer, tinkturer, pulver, tabletter och tonika. Det latinska namnet för gula roten är hydrastis canadensis.

Historia

En artikel som ursprungligen publicerades i västra apotekare av amerikanska apotekaren John Uri Lloyd visar den första redovisningen av gula root använder är kopplade till Cherokee indianerna, en stor North Amerikansk stam. Dess gula rötter skapa färgämne som används för korgar och används medicinskt som en bitter tonic i Cherokee medicin. Som nybyggare lärde sig mer om indiska användning av örter som en inhemsk botemedel mot sjukdomar, fick gula roten gradvis uppmärksamma de traditionella medicinska samfundet 1798.

Fördelar

Enligt Internet växtbaserade resurser som Everygreenherb. com, gul Roten är ibland kombinerat med Echinacea som en homeopatisk behandling för förkylningar. Som en anti-inflammatorisk och naturlig antibiotika, gula roten te används i alternativ medicin vid behandling av bihåleinflammation, frågor urinblåsa, bröst trafikstockningar och övre luftvägsinfektioner. Gula roten te anses vara en lever stimulerande och användbart i lugnande slemhinnor och hjälper matsmältningen. Även gula roten te har setts som en populär lösning för uppkomsten av läkemedel spår i ett urinprov, har ingen vetenskaplig eller homeopatiska forskning som stöds denna tro.

Teorier /Spekulationer

Som alternativ medicin, eller homeopati, har vuxit i popularitet, har gula rot blivit en av de mest populära örter i USA. Med en uppskattad 250,000 pounds av gula roten säljas årligen, har priset för gula roten av det brittiska ökat sedan 1990 och anläggningen har blivit hotade på många områden där det en gång växte vilt. År 2006 fann Janice Boling rapporteringen för norra Georgien Nyheter gula roten prissättning växte från 10 $ pund till $ 30 en pund, och i vissa områden för att så mycket som $ 100 per pund. Från och med 202C gula roten te är vanligt förekommande som goldenseal te. Den kan köpas på nätet och i lokala naturläkemedel eller holistiska butiker för cirka 10 dollar per låda.

Varning

Samtidigt gula roten konsumtion i te eller andra former anses säkert för kortvarig användning, nationella center för komplementär och Alternativ medicin har visat det finns ingen allmän information om säkerheten i höga doser eller långvarig användning. Medan användas i alternativ medicin för att behandla en rad olika sjukdomar, det finns få vetenskapliga bevis från de traditionella medicinska samfundet att stödja många av de hälsofördelar anges här. Gula roten eller goldenseal bör undvikas under graviditet eller om du har högt blodtryck. Det rekommenderas att individer rådfråga en läkare innan du använder naturläkemedel för att behandla allvarliga tillstånd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:probiotiska faror

Relaterade artiklar


 • barndom utveckling färdigheter
 • kiropraktisk vård för skolios
 • hur du tar bort nits med ättika
 • hur man band membranen när man är gravid
 • spinal vs epiduralanestesi
 • vad innebär det att äta en balanserad kost?
 • alternativa metoder för ADHD
 • vad är en Pap-test på?
 • Definitionen av bmi
 • hur man fungerar på lite sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com