vitamin B12 skott vs piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-24
Läkarna ordinerar ofta vitamin B12 tillskott av vitamin B12-brist och vissa anemier. Vitamin B12 finns i tre former: tabletter, shots, och sublinguala släpp och sprayer. Läkare skiljer sig ofta i sina åsikter om vilken form av vitamin B12 är det mest effektiva

Vitamin B12 Shots

Vitamin B12 skott är tillgängliga genom recept bara i USA. Den vanligaste doseringen är 1000mcg (mikrogram) per vecka i fyra veckor och sedan en gång i månaden. För att säkerställa att skotten fungerar, många läkare för särskilda labbtester regelbundet. De flesta läkare, enligt American Family Physician hemsida, rekommenderar vitamin B12 skott över B12-piller eftersom det kringgår magen och går direkt in i kroppen.

Vitamin B12 piller

Vitamin B12 piller är tillgängliga över- disk i USA. De finns i olika styrkor. Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin B12 är 2 mikrogram per dag. De flesta vitamin B12 piller innehåller ungefär 100 till 200 mikrogram per tablett och rekommendera 1-3 tabletter dagligen. Skälet till denna höga perorala doser är att magen minskar absorptionen av vitamin B12 under matsmältningsprocessen.

Fördelar med vitamin B12 Shots

En fördel med vitamin B12 skott är absorptionshastigheten av injicerbara vitamin B12 är effektivare än av vitamin B12 piller. En annan fördel är att de flesta försäkringar kommer att täcka kostnaderna för vitamin B12-injektioner så länge läkaren räkningar den med korrekt diagnos. Dessutom kan en gång i veckan eller en gång månatlig dosering vara mycket mer praktiskt än att ta tre dagliga doser av vitamin B12 piller. Många människor som inte kan svälja piller utan svårighet föredrar den injicerbara formen av vitamin B12.

Fördelar med vitamin B12 piller

Eftersom vitamin B12 piller är tillgängliga över disk, kan de tillåta någon att behandla sig själva utan täta resor till läkare. Många människor skulle hellre kunna ta orala läkemedel än har injektioner.

Tips

Om din läkare rekommenderar att du tar ett tillägg vitamin B12, diskutera med honom vilka form av vitamin B12 han föreslår att behandla din sjukdom. Gör prisjämförelser om vilken form som är mest kostnadseffektivt för dig. Rådgör alltid med din läkare varje gång att starta en vitamintillskott av något slag, och se till att ha den rekommenderade Laboratorietester göras regelbundet för att övervaka ditt tillstånd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man gör en lång arm skena

Relaterade artiklar


 • Vilka är de funktioner lever i människokroppen?
 • diagnos av bröstcancer efter graviditeten
 • Hydrocodone APAP faktablad
 • pediatriska ögonproblem
 • Hur lång tid efter ägglossningen kan du testa för graviditet?
 • vad betyder ett diskbråck ut?
 • födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn
 • olika mänskliga ögat färger
 • hudutslag hos barn
 • effekterna av sojamjölk på män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com