hälsosam vikt hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-10-22
Hälsosam vikt för barn varierar beroende på ålder, längd och kön. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) använder Body Mass Index (BMI) att jämföra barn i USA i samma ålder och kön med varandra. När ett barns BMI är lägre än den femte percentilen, är han undervikt. Om barnets BMI är mellan den femte och 85. Percentilen, hon är frisk. Om barnets BMI är högre än den 85: e percentilen, han är överviktig och över 95: e percentilen som barn är feta.

Fastställande hälsosam vikt

BMI beräknas med hjälp av vikt och längd av en person. Beräkningen mäter inte fett, men kan indikera när en person är en kandidat för fetma eller behöver ytterligare hälso-tester för att diagnostisera en ohälsosam vikt. Du kan beräkna ett barns BMI med hjälp av CDC webbplats. Barnens BMI-kalkylatorn sida uppmanas användarna att ange födelsedatum, datum för mätning, kön, längd och vikt i pounds. Sedan resultaten jämföra ditt barns BMI för andra i hans ålder och kön, och göra dig uppmärksam på den troliga hälsa av ditt barns vikt baserat på vilken percentil han faller.

En hälsosam vikt

Barn behöver mycket motion och att äta livsmedel med högt näringsvärde. Oavsett om ett barn är överviktiga bör föräldrarna alltid vara proaktiv om kost och motionsvanor av sina barn. I allmänhet dricka mycket vatten, äta färsk frukt och grönsaker och begränsa socker och portionsstorlekar är viktig att tänka på. En bra hemsida för recept och motion förslag är kidshealth. org. Sajten har förslag på barn i olika åldrar som hjälper dig att välja lämpliga aktiviteter och måltider för din familj.

Fetma Risker

Mayo Clinic citerar äta för mycket och motionera för lite som den främsta orsaken till fetma, men i sällsynta fall kan genetisk predisposition och hormonell obalans vara orsakerna till fetma hos barn. Fetma orsakar ofta sådana komplikationer som diabetes typ 2, sömnstörningar, leversjukdom och känslomässiga trauman, såsom depression

Fetma Behandlingar

Behandlingar brukar börja med en övergripande medicinsk och psykologisk bedömning av patienten. Centrum för hälsosam vikt använder familjecentrerad behandlingar baser i tvärvetenskapliga angreppssätt som beteendemässiga rådgivning och andra sätt att hjälpa familjer åta sig en hälsosammare livsstil. Ökad aktivitet, begränsa stillasittande beteenden, och mediciner är viktigt att försöka innan man tar till viktminskning kirurgi, enligt Mayo Clinic.

Support

Erbjud dina barn stöd genom att hjälpa henne att hitta olika sätt att hantera känslor utanför för att äta . Hjälp ditt barn som positiva mål och ge positiv feedback när de har uppnått nya nivåer av fysisk uthållighet, eller de har hittat en ny fysisk aktivitet de gillar att engagera sig i. Bygg ditt barns självkänsla genom att uppmuntra dem att vara deras friskast och fira hälsosam livsstil förändringar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:barn ryggsmärta

Relaterade artiklar


 • Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?
 • mobiltelefon torn faror
 • hur man undviker att ha influensa
 • ta kontroll över din menstruationscykel
 • information om klimakteriet
 • Graviditet och långvarig exponering för metalldetektorer
 • anatomi och funktion av en njure
 • CDC influensa skott riktlinjer
 • Hur sluta röka i fem dagar
 • gastrointestinala problem hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com