rensar en blockerad mjölk kanal

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-24
Amning kan vara en underbar bindning tid för mamma och baby. Merparten av tiden, efter lite övning, både mamma och barn blir gamla proffsen på låsande en omvårdnad. Ibland kan dock problem uppstå.

Problem med blockerade kanaler, medan vanliga, orsakar många ammande mammor gå ge upp. Rensa ett blockerat mjölk kanal är ibland svårt-och ibland mycket smärtsamt. Det finns tecken på att titta på för att avgöra om du har gått från att ha ett spärrat kanal till juverinflammation.

Del kvinnor aldrig uppleva denna situation, vilket är bra. Jag upplevde inte det med mina två första barn. Med min tredje, eller? . Aj

Du behöver:.
Tålamod
Varm, fuktig kompresser.
Tylenol.
Varm dusch eller bad.
Din läkare nummer till hands.


1.
En viktig punkt att vara medveten om är att oftast är det bara ett bröst påverkas av blockerade kanaler. Ibland beror detta på hur matningarna ordnas. Var noga med att växla vilken sida du börjar amma med att se till att båda brösten blir helt urladdat. Inte laddas ur kan leda till mjölk få "klumpiga" i kanalen.
2.
Kontrollera toppen av bröstvårtan efter "mjölk blåsor. " En mjölk blister ser ut som en liten vit fläck, och kan helt täcka bröstvårtan öppningar. Vad "blister" är är en bit torkad mjölk. När barnet sjuksköterskor är blister dras ofta ut och öppnas en träsko. Detta inte alltid sker, dock, och det blockerade kanalen inte avleds.
3.
Innan omvårdnad, placera en varm, fuktig kompress på ditt bröst. Värmen hjälper till att lossa mjölkgångarna. Du kan amma barnet med opåverkade bröst medan komprimera är på det drabbade bröstet.
4.
Massera bröstet (massera båda brösten innan omvårdnad är en bra idé). Gör detta med fingertopparna i små cirklar, från den vårtgården utåt.
5.
Se när du placerar barnet till bröstet att du får en korrekt spärr. Felaktig låsning är en annan boven som bidrar till blockerade kanaler.
6.
En varm dusch kan lindra trycket på brösten och stöd i "svikna" reflex. Låt vattnet kaskad direkt på brösten. Om du har en dusch massage, ännu bättre.
7.
Vid kraftiga block, ett bad med så varmt vatten som du klarar av, kan också hjälpa. Med detta steg, finns det några delsteg.

** Lavendel och /eller kamomill i vattnet, medan inte nödvändigt, kan hjälpa dig att slappna av. Avslappning är viktigt.
** Sänk dig själv i badkaret med brösten helt under vatten. Medan nedsänkt, massage det drabbade bröstet som i steg 4.
** Med tummen och pekfingret, pressa och rulla den drabbade bröstvårtan. Detta kan vara mycket smärtsamt i början, men med tålamod och ihärdighet, mjölk blister kan utarbetas på detta sätt.
** När mjölken blister öppnas vara förberedda på en eventuell "forsa"-detta är normalt. Fortsätt massera. Du kan se vad som verkar vara tjock "kardeler" av mjölk-det är också normalt
8
Nurse baby så snart som möjligt efter badet. . . Creative placering kan vara mycket användbara, till exempel på alla fyra över barnet. (Jag skulle föreslå att inte låta någon omkring med en kamera för det här steget, såvida du inte njuta av att vara generad. )

Tips och varningar


 • Håll gynekolog medveten av vad som pågår.
 • Undvik sport behåar och andra åtsittande toppar. De kan hämma mjölkflöde.
 • Kontrollera att du har rätt storlek omvårdnad behåar, vilka i allmänhet en kopp storlek större än non-pregnant/non-nursing kupstorlek.
 • Kontakta lokala La Leche League för stöd (http://www. llli. org/).
 • Kontrollera din temperatur. Om du börjar köra en feber, ring din läkare omedelbart. Du kan ha utvecklat mastit, i vilket fall din läkare kan vilja förskriva antibiotika.
 • Bli inte avskräckt, om du väljer att plöja igenom den smärta eller stoppa omvårdnad. Det finns ingen "perfekt" lösning, med undantag för vad som fungerar bäst för dig och ditt barn.
 • Om du slutar omvårdnad, vara säker på att anmäla ditt barns barnläkare.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man använder sömnlöshet tips och naturlig botemedel för sömnstörningar

  Relaterade artiklar


 • PCOS & tidig menopaus
 • Hur får jag en dödsattest i Texas?
 • fertilitet läkemedel som orsakar flera födslar
 • hur man kan förhindra influensa - H1N1-viruset
 • skelettsystemet information
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • rytmisk stabilisering övningar
 • fosterutveckling på vecka 28
 • Vilka är de funktioner lever i människokroppen?
 • värmevallningar i klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com