hur man hanterar sängliggande under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-30
Släpps ut på sängläge under en graviditet är en mycket svår och skrämmande upplevelse. Om runt hela dagen kanske låter som kul, men efter den första dagen kan det vara otroligt tråkiga och deprimerande. Efter att ha saker att göra för att stanna upptaget, hålla din uppmärksamhet på komplikationer under graviditeten och inte få Cabin Fever hjälper tiden att gå lite snabbare och mycket mer angenämt
1.
Följ läkarens råd. Om du har några frågor, ring sköterska eller läkare för att förtydliga. Det finns olika typer av sängläge under graviditet så tar inte någonting. Vissa människor kan få upp till duschar, få sig mat och andra korta resor. Andra kan bara få upp för att gå till toaletten. Om du är osäker, fråga.
2.
Förstå tillståndet som behandlas av sängläge. Tidig förlossning, högt blodtryck (även känd som havandeskapsförgiftning), och placenta problem är några skäl att läggas på sängläge under graviditeten.
3.
Hitta något att göra. Stickning, korsord, skriva brev, titta på tv-program, prata i telefon-något att fördriva tiden och samtidigt hålla upp dina fötter
4
Ring någon. . . Någon vän eller familjemedlem som får lyssna när tiderna blir tuffa eller ensamma eller när du bara vill prata. Håll din adress och telefonbok händig av sängen, så du behöver inte oroa dig för att få upp för det.
5.
Ring läkare eller sjuksköterska om det finns några problem. Om de inte är tillgängliga, gå till förlossningen enhet eller akutmottagning. Det är alltid bättre säker än ledsen, och spendera några timmar på förlossningen är värre än att spendera hela dagen oroande och undrar om du ska ha.
6.
Titta på vad du äter. Eftersom träning är inte ett alternativ, är viktökning oundviklig. Men att välja hälsosamma livsmedel som är bra för kroppen och ditt barn kommer att minimera denna. Med detta i åtanke, inte undereat inte. Vikt kan försvinna efter graviditeten, och ett friskt barn är det yttersta målet.
7.
Ta hjälp av någon och alla familjemedlemmar och vänner som möjligt. Var inte rädd att fråga! Du behöver hjälp med måltider för dig själv och andra familjemedlemmar, hjälp rengöring, någon att tala med, hjälp med andra barn, hjälp med shopping och springa ärenden. Möjligheterna är oändliga. Folk är glada att hjälpa, men de flesta är rädda för att hoppa in objudna.
8.
Fråga doktorn om det bara är sängläge, eller om det även är bäcken vila. Bäcken vila betyder inget sex, så detta är mycket viktigt att veta.


Previous:nothing Next:hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com