Fakta om ben sporrar på fötterna

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-28
Om du upplever smärta i hälen på foten, och kanske i din båge också, särskilt första sak på morgonen kan du lida av ett ben sporre, enligt Coolrunning. com och en artikel skriven av Josh Clark. Du kan känna smärta om du trycker på framsidan av hälen där den skär din båge. Den plats där du känner smärtan är där ben sporre har utvecklat

Bony Projection

ett ben sporre är jämförbar med den sporre som en cowboy har fäst sin fot, som han använder för att "uppmuntra" sin häst för att få en gå vidare. Ett ben sporre är en benig projektion som dyker upp längs kanterna på benen. De medicinska termen för ett ben sporre är "osteofyter. " Det faktiska sporre är inte smärtsam, enligt Mayo Clinic, men sporre kan gnida mot ben och nerver, vilket är smärtsamt.
Fötterna är inte den enda plats där ben sporrar form. En sporre kan formuläret något ben i kroppen och i allmänhet former på ett gemensamt, där ben möter en annan ben. Dessutom sporrar ben kan utvecklas där senor och ligament ansluta till ben. Ryggraden är ett annat ställe där ben sporrar kan dyka upp. Bone sporrar även kan ske under dina tånaglar.

Spurs

Om ett ben sporre utvecklas i foten, är det ofta kallas en hälsporre, eftersom sporre kan formulär där calcaneus, eller din hälbenet, ansluter till fascia, som är i bindväven i foten.
Enligt Arthritis-behandling-och relief. com finns tre typer av mul sporrar, inklusive de som uppstår i ett gemensamt någonstans på foten som har skadats av degenerativ ledsjukdom (artros). Denna sjukdom förstör brosk som dämpar ändarna på benen som finns i fötterna.
Den andra typen av ben sporre uppstår när senor eller ligament som fäster benet blir förkalkade. Denna typ av ben sporre kan utvecklas i närheten av din hälsenan, på undersidan av foten.
Den tredje typen uppstår när en led eller ben har skadats. Kroppen försöker läka platsen och, eftersom den helande fortskrider, kommer nya bentillväxt utveckla och som skapar ett ben sporre.

Smärtsam

Om i bindväven i foten är inflammerat eller irriterad, kan detta resultera i en sporre. En hälsporre kan vara mycket smärtsamt, enligt häl-att-pain. com. Smärtan beskrivs som lokaliserad under hälen eller i hälen och det är en mycket skarp, petade smärta. Smärtan kan förvandlas till en värk och blåmärken och inflammation också kan leda till. Stepping ner på hälen kan orsaka en hel del smärta, särskilt efter att du har tillbringat natten i sängen.

Fascia och Häl

Enligt Mul-clinic. co. uk är vår klack den största ben i vår fot. Det förutsätter större delen av trycket och stötar som vi gå eller springa. Om det finns onormal tillväxt av hälbenet, en hälsporre kan utvecklas. Foten består av plantar fascia, som är ett brett band av fibrös vävnad som ligger längs botten fot ytan och som går från framfoten i hälen. Denna vävnad band är tät och stöder båge på foten, enligt Vsortho. com. När detta drar sig undan från hälen område kan en deformation ben resultat. Detta är hälsporre.

Tears och Stress

Liten tårar, av stress, kan uppstå i vävnaden. Generellt dina reparationer kropp dessa tårar. Men om det håller händer om och om igen, ett ben sporre, som är utväxt av benet i en spetsig form, kommer att inträffa.
Vsortho. com konstaterar att ett ben sporre är faktiskt kroppens sätt att försöka Fäst fascia eller vävnad, fast i hälbenet.

Behandling

tar antiinflammatoriska läkemedel bör hjälpa till att lindra din smärta. Om det inte fungerar, kan du behöva få en kortison spruta. Bära stela rejäla skor verkar vara till nytta för personer med ben sporrar. Dessutom bär skor som har rocker-botten klackar rekommenderas. Dessa skor tillåta foten rörelse utan lika mycket böjning. Överväga att använda en sko som har en bredare tårna.

Du kan ha operation för att avlägsna ben sporrar. Denna typ av kirurgi kallas chilectomy och är ett alternativ om Spurs är att förhindra rörelse. Annat förfarande, som är en fusion process som kallas steloperation, hjälper till att eliminera en stor del av smärta i samband med detta tillstånd, men kommer att resultera i permanent tå styvhet vid basen.

Förebyggande

Enligt Emedicinehealth. com, sporrar ben är oftast resultatet av artrit, så det finns inte något sätt att förebygga dem. Emedicinehealth. com rekommenderar att du gör allt i din makt att förbli aktiv.

Previous:nothing Next:lungutveckling för tidigt födda barn

Relaterade artiklar


 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com