för tidig förlossning behandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-26
För tidig förlossning definieras som all arbetskraft som börjar före vecka 37 i graviditeten. Med någon tidig födsel har barnet en mycket högre risk för komplikationer, inklusive död. De flesta barn som föds för tidigt tillbringa åtminstone en viss tid på ett sjukhus neonatal intensivvårdsavdelning (NICU). Behandla prematur födsel kan bidra till att ge ditt barn en bra start i livet

Erkännande

Det är avgörande för en gravid kvinna att erkänna att hon har symtom på tidig förlossning. Om villkoret inte är fångad snart nog kommer medicinsk personal ha en hårdare tid stoppa arbetskraft. Symtom på tidig förlossning inkluderar sammandragningar som inträffar oftare än var 10 minuter, magkramper, ökade flytningar, tryck i bäckenregionen och ryggvärk. Alla symtom behöver inte vara närvarande för tidig förlossning vara på väg, meddela din läkare om något av dessa symtom utvecklas före vecka 37 av graviditeten

narkotika

Läkare ger ofta tokolytiska läkemedel till gravida kvinnor som upplever prematura. arbetskraft. Den mest använda är magnesiumsulfat. Dessa läkemedel ges oralt, rektalt eller intravenöst för att stoppa värkarna. Tokolytiska droger dröjsmål normalt arbete endast med upp till en vecka, men som kan köpa tid för läkaren att administrera steroider för fostret att påskynda utvecklingen eller överföra kvinnan till sjukhus som är bättre rustat att hantera för tidigt födda barn.

sängläge

Vid första tecken på för tidig förlossning, många läkare rekommendera sängläge för att bromsa processen. Beroende på symtomens svårighetsgrad och kvinnans sjukdomshistoria, kan detta vara sängläge eller en partiell begränsning av aktivitet. Vissa kvinnor om strikt sängläge kan på fötterna för endast en timme om dagen tills efter förlossningen.

Sjukhusvistelse

Beroende på kvinnans sjukdomshistoria, kan en läkare rekommendera sjukhusvistelse jämfört med sängläge hemma. Detta är vanligtvis fallet om kvinnan och fostret kommer att kräva ständig övervakning under graviditeten. Sängläge är frustrerande att de flesta kvinnor, med sjukhusvistelse ännu mer, eftersom hon ut ur sin normala miljö under en längre tid.

Överväganden

Om en kvinna upplevelser tidig förlossning symtom före vecka 37 av graviditeten, hennes läkare eller barnmorska kan tala om för henne att ligga på hennes vänstra sida och dricka flera glas vatten. Liggande på vänster sida avlastar ut på vena cava, en stor artär på höger sida av kroppen. Dricka flera glas vatten kan se till att sammandragningar eller andra buksmärtor är inte på grund av uttorkning. Om symptomen inte avtar i en timme, ringa doktorn igen och vara beredd att gå till kontoret eller sjukhuset.

Previous:nothing Next:hur du ställer in Childs överliggande i bilen

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • hur man sitta med god hållning
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com