hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-29
Den tid som behövs för att bli gravid efter avslutad p-piller beror på hur lång tid det tar för en kvinna att börja sin ägglossning. För vissa kvinnor kan detta hända i så lite som två veckor, andra kan behöva flera månader. När en kvinna börjar ägglossning, är sannolikheten att bli gravid på samma sätt som om hon aldrig hade tagit p-piller

Vad händer när du slutar ta p-piller

När en kvinna tar p-piller, piller frisätter hormoner som hindrar hennes kropp från ägglossning. Ägglossning är den process genom vilken en kvinnas kropp frigör ett ägg för befruktning, genom att förhindra ägglossning, förhindrar piller graviditeten. När du slutar ta p-piller, din kropp igen kunna producera de hormoner som utlöser ägglossningen.

Kortaste intervallet mellan stoppa piller och graviditet

Vissa kvinnor kommer att börja sin ägglossning bara två veckor efter att de slutar ta p-piller . Det är möjligt, men inte särskilt troligt, att du kan bli gravid under denna ägglossningen om samlag sker ungefär samtidigt. I detta fall skulle du inte ha en period mellan kommande bort av p-piller och bli gravid.

Ingen fara i tidig Conception

Läkare som används för att tro att bli gravid direkt efter avslutad p-piller lett till en ökad risk av missfall och fosterskador, men dessa farhågor har visat sig vara ogrundade. Idag finns inga rekommenderade väntetiden krävs för säkerheten för barnet.

Nytta för Waiting

Medan det kan vara möjligt för dig att bli gravid mycket snart efter avslutad p-piller, vänta tills du har minst en normal period kommer att hjälpa dig och din läkare uppskattning dagen för befruktningen och din bebis förfallodagen, användbar information för att övervaka fostrets utveckling. Om du väljer att vänta på att bli gravid bör du använda en annan metod för födelsekontroll, till exempel kondom eller ett membran, under övergångsperioden.

Post-Pill Amenorré

Vissa kvinnor upplever post-piller amenorré, en tillstånd där de inte får den tid under flera månader efter att ha kommit bort p-piller. Medan flesta kvinnor snabbt börja göra sina egna hormoner igen efter avslutad p-piller, vissa kvinnor kan ta ett tag att återuppta produktionen. Denna försening är mer sannolikt för kvinnor som oregelbunden menstruation innan p-piller. Om din mens inte har återvänt inom tre månader, bör du få ett graviditetstest, eftersom det är möjligt att du blev gravid under din första ägglossning efter avslutad p-piller. Om du fortfarande inte har fått din mens efter sex månader, kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel

Relaterade artiklar


 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • hur ska 40 som mig
 • hur har ett test allergi scratch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com