husdjur för barn som har astma

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-31
Cirka 9 miljoner barn i USA har astma, enligt American Academy of Allergy Asthma Immunology. Familjer med barn med astma vill se till att de antar ett husdjur som inte kommer att ytterligare förvärra deras barns symptom. När det gäller att välja rätt husdjur finns det flera astma-vänliga djur att välja mellan

Betydelse

Vissa hälso-tjänstemän tror miljöfaktorer och livsstil, såsom exponering för vissa sällskapsdjur kan intensifiera astmasymtom hos barn. Det är inte bara inhemska hundar och katter som kan orsaka allergiska reaktioner. Andra djur, inklusive kaniner hästar, fåglar och möss, kan också utlösa astmaanfall. Vilken typ av djur ditt barn kan vara allergiska mot beror på hans tillstånd och svårighetsgraden av symtomen.

Sällskapsdjur ilska

Direkt kontakt med ett djur päls, skinn eller ilska kan utlösa astmaanfall. Ilska är den term som används för att beskriva den lösa flagor av hud spridas av djur. Längden på ditt husdjur hår inte nödvändigtvis påverka hur mycket mjäll sin hud skapar. Pet ilska är klibbigt, så spår av det kvar i upp till sex månader efter ett husdjur har tagits bort från ett område. Ilska kan hålla sig till klädsel, mattor och andra föremål i hemmet.

Symtom

Förutom ilska, kan vissa sällskapsdjur samla mögel, damm och pollen i håret. Dessa allergener kan göra det svårt för astmatiker barnen att andas ordentligt om de kommer i kontakt med sådana djur. Symtom på denna typ av allergisk reaktion inkludera kliande, rinnande ögon, nysningar, trafikstockningar och hosta, väsande andning, andfåddhet och snabba eller högljudda andning.

Astma-Friendly Husdjur

Trots risken vissa djur utgör, finns det flera sällskapsdjur alternativ för astmatiska barn. Perfekt husdjur är fisk, grodor, ormar och andra hårlösa djur. Men om du föredrar att klappa ditt husdjur, anser en som inte fäller, som en hårlös katt. När det gäller hundar, listor American Kennel Club hemsida hund raser som producerar mindre ilska. Dessa raser kan inte påverka barn med astma, men det beror på svårighetsgraden av barnets symptom. Dessa hundar ingår pudlar, Schnauzer, malteses och vissa raser av terrier.

Förebyggande /Lösning

Eftersom allergier varierar bland barn, experter rekommenderar att familjerna test för astmatiska reaktioner innan ett husdjur. Det kan vara så enkelt som att utsätta din familj att vissa raser för att se om det finns en reaktion. När du har valt ditt husdjur, vidta åtgärder för att hålla dina astmatiska barn friska. Dessa åtgärder omfattar dammsugning regelbundet och städning områden där hår från husdjur kan samla. Heller aldrig låta djuret sova med ditt barn.

Previous:nothing Next:alkohol behandling i tonåren

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur ska 40 som mig
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com