naturliga sätt att upplösa njursten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-27
Det finns fem typer av njursten. Varje typ uppstår som en följd av olika villkor. Tekniken som används för att lösa upp stenarna beror på vilken typ av stenar som du har. De typer av njursten är: kalciumfosfat, kalciumoxalat, magnesium ammonium fosfat (struvitstenar), urinsyra stenar syra och cystin stenar. Cystinstenbildning är mycket sällsynta och är från en ärftlig oförmåga att eliminera cystin. Som med alla åtgärder, om symtomen kvarstår bör du se en läkare

Vitamin C terapi för att lösa njursten

Kalciumfosfat stenar är mycket vanliga, 75% av alla människor får den här typen. De är lätt löses upp med sur urin. Struvitstenar orsakas av urinvägsinfektioner. De infektioner och stenarna är båda hjälpt av askorbinsyra i C-vitamin behandling. För att använda C-vitamin, ta 1000 mg två gånger dagligen i 3 dagar. Stenen bör vara helt upplöst innan de tre dagarna har gått. Fortsätter att ta regelbundna doser av C-vitamin dagligen kommer att bidra till att förhindra dessa stenar bildas i framtiden.

Citronsaft och olivolja till Lös njursten

En gammal avhjälpa för att lösa upp njurstenar är att använda citron saft och olivolja. Detta fungerar även för stenar kalciumfosfat på grund av den syra som samlar i urinen. De som står vid denna behandling konstatera att citronsaft hjälper till att bryta upp stenarna, medan olivolja rockar mindre bitar av sten och tillåter dem att passera genom urinledaren lättare. För denna lösning, drick 2 uns av citronsaft, 2 uns av olivolja och följer med en 8 ounce glas vatten. Du bör vara fri från njursten inom 24 timmar.

Magnesium och Vitamin B för njursten

De som är utsatta för njursten bör ta tillskott av magnesium och vitamin B. Med dagliga C-vitamin kommer inte att stödet i kalcium oxalat stenar, som kan bildas i sur urin. Men om C-vitamin kompletteras med 400 mg. magnesium och alla gemensamma vitamin B tillägg kan kalciumoxalat stenar form inte. Med magnesium tillskott kan också hjälpa till att lösa upp redan bildade stenar och Vitamin B minskar oxalat produktion.

Previous:nothing Next:Hur förhindrar spiral graviditeten?

Relaterade artiklar


 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • hur ska 40 som mig
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com