tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-28
Urinvägsinfektioner, även känd som urinvägsinfektioner, påverka cirka 2 procent av pojkarna och 8 procent av flickorna i barndomen. Baby flickor är mer benägna att utveckla infektioner i urinblåsan eftersom de har kortare urethras. Spädbarn som drabbas av urinvägsinfektioner lätt behandlas, men om villkoret är inte behandlas kan de drabbas permanent njurskada och eventuellt njursvikt

Tecken /symtom

Bebisar ofta inte visar tecken på en urinvägsinfektion än att ha feber. Andra symtom som kan uppstå är dålig eller udda lukt urin, blodig eller grumlig urin, oförklarlig irritation eller ihållande frustration, kräkningar, gråt möjligen att urinering är smärtsam och brist på aptit eller vägran att äta.

Behandlingar

Till avgöra om ditt barn har en infektion i urinblåsan, kommer din barnläkare få ett urinprov för att analysera för bakterier genom att placera en väska urinsamlingen på ditt barn. Om ditt barn diagnostiserats med en infektion i urinblåsan, kommer din barnläkare förskriva ett antibiotikum loppet av fem till sju dagar. Din barnläkare förmodligen vill göra en två veckors uppföljning efter behandling för att kontrollera att blåsan infektion har raderats. Barn som inte kan dricka eller äta på grund av en urinvägsinfektion kommer att behöva läggas in på sjukhus för att få medicin intravenöst.

Förebyggande /Lösning

Spädbarn som har en familjehistoria av urinblåsan och urinvägsinfektioner kan vara benägna att villkoret. Förebyggande av infektioner i urinblåsan är möjligt genom att se ditt barn dricker mycket vätska för att säkerställa att de är att spola ut sitt urinvägarna konsekvent. Om ditt barn har börjat, fast, infoga hela korn, frukt och grönsaker för att förhindra uppkomsten av förstoppning. Om du har en flicka, undvika att använda starka tvålar under bad tid och undvik att använda någon typ av tvål bubbelbad. Håll underlivet fri från bakterier genom att alltid torka framifrån och bakåt under hennes blöja förändringar.

Överväganden

Spädbarn som ammas förrän minst sju månader har visat sig ha färre urinblåsan och urinvägsinfektioner och var skyddas från villkoret först vid 2 års ålder. Bebisar som har återkommande urinvägsinfektioner bör ha urinodling kontroller varje en till två månader för att övervaka infektioner.

Varning

Obehandlad urinvägsinfektioner hos personer yngre än 2 är mer benägna att orsaka allvarlig skada. Bebisar kan också ha stopp i deras urinvägarna som kräver kirurgi. Barn växer ifrån vanligen problemet genom 6 års ålder. För att förhindra njurskador under denna tid, barnläkare förskriva låg dos antibiotika för att förhindra infektioner i urinblåsan.

Previous:nothing Next:Fakta om ben sporrar på fötterna

Relaterade artiklar


 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • hur ska 40 som mig
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com