Graviditet & fosterutvecklingen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-25

Du behöver:
vilstol
. 3 kuddar.
filt.
TV-och fjärradministration.

veckor Tre och Fyra

embryonal utveckling avser perioden av snabb tillväxt som sker inom ett befruktat ägg mellan tidpunkten för befruktningen och den åttonde graviditetsveckan. Steg ett som faktiskt förekommer mellan vad som anses vara den tredje och fjärde veckan av graviditeten-steg ett och två händer före befruktningen. Efter en period av cirka 24 timmar efter befruktningen, det smält ägg och spermier att börja dela in i en cell kluster som kallas "blastocyst" som går från äggledaren till livmodern. Blastocysten kommer implantatet sig på livmoderväggen inom ett par dagar. Några av cellerna fortsätter att dela med syfte att skapa barnet, medan vissa delar i syfte att bilda moderkakan.

Veckor Fem och Sex

Under veckorna fem och sex, kurvor embryot till en form som liknar bokstaven "C" Tre lager finns inom embryo-det ektoderm, mesoderm och endoderm. Inom dessa lager, primitiva organsystem börjar bildas. Ett rör i ektoderm som så småningom kommer att utgöra ryggraden och hjärnan börjar växa. Ett annat rör börjar växa, men den här ligger i endoderm och kommer att fortsätta att bilda bukspottkörteln, levern, urinblåsan och tarmarna. I mesoderm börjar en primitiv hjärta att ta form. Detta hjärta kommer att börja pumpa per vecka sex. Andra områden av kroppen som börjar bildas omfatta ögon, öron, navelsträngen, och arm och knoppar ben. Embryot är ungefär lika stor som en ärta eller ett russin.

Veckorna sju och åtta

De kroppsdelar som började bildas i veckor fem och sex börja växa. Lungor och bronker börjar bildas. Små hål där öron och mun kommer att placeras är synliga. Ögonen börjar bildas linser. Matsmältningssystemet börjar utvecklas också. Början av små tår och fingrar börjar ta form, och tänder börjar växa under tandköttet. Embryot är lite större i storlek än en krona. Efter den åttonde graviditetsveckan, är embryot kallas en "foster" och kommer att fortsätta växa i genomsnitt totalt 40 veckor.

Previous:nothing Next:silverax faror

Relaterade artiklar


 • hur man köper bipollen
 • träning steg för graviditet
 • alkohol behandling i tonåren
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • Graviditet & fosterutvecklingen
 • hur ska 40 som mig
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • husdjur för barn som har astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com