Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-17
Alkoholism är en kronisk sjukdom som orsakar en människas kropp för att bli beroende av alkohol. Den kännetecknas av fortlöpande eller periodiskt överdrivet drickande. Individer blir besatt av alkohol, och inte kan kontrollera hur mycket de dricker. Det är också möjligt att ha alkoholproblem utan uppvisar sjunger av alkoholism. Detta kallas alkoholmissbruk, och kan leda till att utveckla alkoholism. Alkoholism har miljömässiga, genetiska och psykologiska orsaker

Behandling Alternativ

Alkoholism kan behandlas med en kombination av medicinering och rådgivning. Vissa individer har möjlighet att återhämta sig utan hjälp, men mest behöver extern hjälp. Självhjälp material finns tillgängligt för personer som inte söker professionell hjälp. Det finns andra behandlingsalternativ som finns och som omfattar rådgivning, avgiftning, receptbelagda läkemedlen och bostäder behandling.

Rådgivning

En kvalificerad rådgivare kan bidra till att skapa en strategi för att sluta dricka. De kommer också att engagera patienten i kognitiv beteendeterapi för att hjälpa till att identifiera dricka triggers och undvika dem.

Avgiftning

Efter att ge upp alkohol, kan personen uppleva svåra symtom av alkoholabstinens. Avgiftning är en relevant steg för att framgångsrikt rehabiliterade. Alkohol detox, utan hjälp av medicinering, kan ta från tre till 14 dagar. Fysiska abstinenssymptom inkluderar skakningar, huvudvärk, svettningar, aptitlöshet och ibland kramper. Medicineringen Klordiazepoxid används för att behandla symtomen alkoholabstinens. Behandlingar brukar pågå i minst sju dagar

Mediciner

Det finns tre läkemedel godkända för behandling av alkoholberoende. De är disulfiram (Antabus), naltrexon (Depade, Revia), och Acamprosate (Campral). Dessa mediciner minskar behovet för dryck, hjälpa till att undvika återfall och upprätthålla avhållsamhet från alkohol. Naltrexon verkar på hjärnan för att minska alkoholrelaterade begäret. Acamprosate minskar ångest symptom efter att ha avhållsamma under en längre tid. Disulfiram gör personen mår illa om en drink tas efter att ha använt medicin.

Bostäder Behandling

Bostad program (som Anonyma Alkoholister) finns stödgrupper. Behandlingsprogram omfattar verksamhet terapi som involverar hela familjen. De använder också rådgivare och professionell personal med erfarenhet av behandling av alkoholism. Det är bra för dem som behöver att distansera sig från den fysiska frestelser dricka.

Previous:nothing Next:frekvent urinering hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • alkohol behandling i tonåren
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • hjälp med klimakteriet
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • träning steg för graviditet
 • hur har ett test allergi scratch
 • husdjur för barn som har astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com