Vad styr stegen i andning av glukos

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-23

Cell Metabolism

Varje cell i kroppen går igenom en metabolisk process för att omvandla mat och näringsämnen till användbara former. Celler omvandlar kolhydrater, aminosyror, fettsyror och sockerarter till bränsle som cellen kan använda för att genomföra normala funktioner. Glykolysen är den process som används för att metabolisera socker, eller glukos. Varje steg i glykolysen processen styrs av metabola vägar som reglerar hur materialet kommer att användas i cellen. Metabolismvägar regleras av enzymet material gjord av aminosyran kombinationer.

Aerobic Respiration

Aerobic andning är den process genom vilken cellerna helt metabolisera näringsämnen till energi. Slutprodukten av denna process är adenosintrifosfat eller ATP, som anses cellens främsta energikälla. Den glykolysen process ansvarar för att omvandla glukos till pyrodruvsyra, som sedan används för att göra ATP. En annan metaboliseringsväg, som kallas Krebs cykel, sedan bryter ned kolhydrater, fetter och aminosyror med hjälp av cellens tillgänglig syrgas. När Krebs cykel är komplett, börjar syntes av ATP.

Glykolys

Glykolysen sker inom cytoplasman i cellen. Cytoplasma är fyllnadsmaterial, beläget mellan det yttre membranet och kärnan. En rad av metaboliska vägar består av enzym processer reglera varje steg i glykolysen processen. Enzymer fungerar som katalysatorer som utlöser kemiska händelser i cellen. Varje enzym är utformad för att svara på en viss typ av kemikalie. Förekomsten av särskilda kemikalier är vad utlöser enzymer att inleda varje steg i glykolysen processen. Kemiska reaktioner inom varje etapp övervakas noga av de enzymer för att säkerställa att energiförbrukning och produktionsprocesser inte överstiger behovet av cellen.

Krebs Cycle

Varje glukosmolekyl består av sex-kol-molekyler . Dessa sex molekyler är först upp i två halvor för att bilda två molekyler pyruvat. De pyruvat molekyler omvandlas sedan till acetyl-CoA. När acetyl-CoA är närvarande i cellen börjar Krebs cykel. Syrgas inom cellen används för att helt oxidera acetyl-CoA. Denna process, eller stig kallas oxidativ fosforylering. Kolhydrater, fetter och aminosyror är också brutit ned under Krebs cykel scenen. När de är färdiga, kan ATP syntes börja.

ATP Fördelning

Närvaron av ATP i cellen: energi är tillgänglig för användning. När detta händer är en annan metabolismen utlöste som gör att ATPas-enzymet ska visas. ATPas-enzymet är ansvarig för att bryta ner den nybildade ATP-molekyler till användbart cell bränsle. När cellen använder sig av dessa material, fragment all överbliven rekombinera att bilda nya ATP-molekyler. I själva verket ser det sätt metabolismvägar kontrollera varje steg att inget material är bortkastade inom cellens ämnesomsättning processen.

Previous:nothing Next:det bästa sättet att ta bort en vårta

Relaterade artiklar


 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • hur man köper ett blodsockertest
 • frekvent urinering hos barn
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com