Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-06
Den kemiska makeup, hormoner och fysikaliska egenskaper en kvinna spela en roll i varför de är vanligare till hjärtsjukdomar. Mer forskning görs på detta område, men det finns några saker som det medicinska och vetenskapliga samfundet har kommit att förstå om denna skillnad. Denna kunskap kan bidra till att förbättra resultatet av kvinnor som löper en ökad risk för hjärtsjukdom

Fakta

The American Heart Association rapporterar att varje år 55. 000 fler kvinnor drabbas av hjärtattacker jämfört med män. Studier visar att kvinnor börjar lider av en hjärtsjukdom ca 10 år senare än män. Lynda Rosenfeld, MD med Yale University rapporterar att 1 av 9 kvinnor från 45 till 64 lider av hjärtsjukdom. Men hopp som nummer 1 av 3 efter 65 års ålder. Denna skillnad gör forskare anser skälen hjärtsjukdom är vanligare hos kvinnor.

Östrogen

Lynda Rosenfeld, MD rapporterar att risken för hjärtsjukdomar ökar gradvis hos kvinnor efter hormonet östrogen börjar krympa omkring 50 års ålder. Men kvinnor som tar östrogen tillägg efter klimakteriet är en tredjedel till hälften mindre risk att drabbas av en hjärtattack. I själva verket, visar en ny studie vid Mayo Clinic som förskrivning östrogen som komplement till män i åldern 40-59 minskar risken för en hjärtattack med 45 procent.

Naturlig menopaus jämfört kirurgisk menopaus

När klimakteriet förekommer naturligt risken för hjärtproblem gradvis stiger. Om klimakteriet beror på kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna (kirurgisk menopaus), ökar risken dramatiskt. I själva verket Lynda Rosenfeld, vd rapporter om att kvinnor som inte tar östrogen tillägg efter kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna fördubbla risken för hjärt-kärlsjukdom. Denna chockerande faktum är att läkare ta en närmare titt på kvinnor som är i klimakteriet och behovet av hormonella tillskott.

HDL (High density lipoprotein)

Forskare tror att östrogen faktiskt skyddar kvinnor mot hjärtinfarkt genom att öka HDL (hög density lipoprotein) i blodet. Faktum är att studier på pre-menopausala kvinnor visar mycket högre HDL är i blodet jämfört med kvinnor i klimakteriet. Detta faktum gör forskarna närmare överväga vilken roll HDL pjäs i en kvinnas hälsa.

Stommens storlek

Forskare nu överväga verkan storleken på kroppen har på risken för hjärtsjukdomar. Linda Rosenfeld, vd rapporterar att en studie visade att kvinnor färre än 5 meter lång hade 50 procent större risk för hjärtinfarkt än en kvinna som är 5 fot och 4 inches tall. En teori till detta fynd är att kvinnor som är kortare tenderar att väga tyngre i magen är i "Apple mönster" som anses mycket ohälsosamt.

Previous:nothing Next:hjälp med klimakteriet

Relaterade artiklar


 • sätt att öka det goda kolesterolet
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • roll telomeras
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com