arbetsterapi aktiviteter för barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-08
Arbetsterapi för barn är främst inriktat på att övervinna bristerna i överkroppen motorik som kan ha orsakats av ortopediska, neurologiska eller medfödda förutsättningar. Arbetsterapi aktiviteter är föreskrivna för att förbättra hand-öga-koordination, visuell perception och finmotorik. Målet är att hjälpa barnet att övervinna begränsningar som påverkar honom hemma, i skolan och i samhället

vertikal yta Aktiviteter

Ge dina barn med vertikal yta verksamhet som dessa bidra till att utveckla handled förlängning och främja axel stabilitet. Båda dessa är nödvändiga för att kontrollera fina rörelser används när du skriver. Placera papper eller kartong så det är något över ögonhöjd till barnet. Du kan använda vita brädor eller svarta tavlor och låt barnen rita och öva dig att skriva brev. Om du inte kan hänga en styrelse, kan du tejp ark papper på väggen eller använda ett staffli. Du kan också använda flanell styrelser eller magnetiska bokstäver och ett metallskåp.

Vestibulär stimulerande aktiviteter

Använd rörelse för att stimulera ditt barns innerörat och hjälpa honom att få uppfattning om rörelsen som relaterat till den position av huvudet. Dessa rörelser inbegriper fordon, spinning, studsar och virvlande. Använd en skoter styrelse eller svinga att spinna ditt barn att se till att du inte är alltför aggressiv. Ditt barn bör åtnjuta verksamhet och inte känner obehag. Tryck honom på en Merry-go-round eller ha honom virvla runt i rummet som en topp. Du kan använda en inomhus studsmatta att träna bounding eller använda en liten innerslang. Barnet kan studsa när de står upp eller sitter ner. Om han inte kan inleda rörelsen själv kan du sitta honom på studsmattan lägga till studsande rörelse med foten. Ditt barn kan också dra nytta av en mildare form av denna behandling med hjälp av en gungstol.

Kroppsjaget Aktiviteter

Hjälp ditt barn att definiera sin kropp i rymden genom att tunga vikter för honom att bära. Denna verksamhet omfattar metoder avsedda för att uppmärksamma kroppen genom ökad väga eller tryck. Fyll ditt barns fickor med tunga saker eller har bära honom ett vägt väst medan han springer eller kryper över en hinderbana. Har honom push på väggarna eller mot tunga möbler. Wrap honom tätt i en handduk som en mumie. Låt ditt barn göra sysslor som kräver lyft och skjuta som att använda en dammsugare, svepande, dra en vagn och flytta möbler.

Previous:nothing Next:rättsmedel för reflux hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur har ett test allergi scratch
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • Hur du tar någons blodtryck
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com