bot för en rinnande näsa

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-15
En rinnande näsa orsakad av en förkylning, slem ackumulering eller en allergisk reaktion är en av de vanligaste klagomålen någonsin. När du är förkyld, producerar din näsa extra slem för att bekämpa bakterier. I fråga om en allergi, är de allergener behandlas av näsan som bakterier och näsan producerar extra slem att spola ut dem, som orsakar en rinnande näsa. Men det finns inga magiska piller för detta tillstånd, finns det några saker du kan försöka att hjälpa dig att få befrielse från symptomen och hjälpa dig att må bättre

Du behöver:.
Homeopatiska medel.
Valeriana te.
Kalla och varma terapi.
Microcurrent terapi.
Akupunktur.

vätskeintag

Som ni kommer att förlora mycket vatten från kroppen när du har en rinnande näsa, måste du fylla på det förlorade vattnet med så många vätskor som du kan dricka. Har soppor, buljonger, grönt te, lime vatten och fruktjuicer med C-vitamin, som också hjälper dig att bekämpa din förkylning. Drick minst 10 glas vatten varje dag, och se till att din urin har en ljus färg.

Medicinering

Om du har för vana att dyka över disk piller för lättnad, prova antihistaminer såsom Claritin och Allegra, som finns på alla apotek. Om dessa göra dig sömnig och långsam, be din primärvårdsläkare läkare för ett receptbelagt läkemedel nonsedating. Undvik att ta för många mediciner samtidigt. Ta läkemedel som behandlar de särskilda symtom du lider av på grund av din allergi. Ibland kan en muntlig avsvällande kan hjälpa också. Dessutom, om du är på några regelbunden medicinering, kontakta din läkare i det fall några av de läkemedel som kan orsaka din rinnande näsa. Bortsett från en nässpray, är en av de säkraste och bästa läkemedel du kan få med ett recept Cromolyn, som fungerar genom att stabilisera näsa celler och hjälper dem att erbjuda motstånd mot kontaktallergen. När sådana medicinering inte fungerar kan läkaren föreslå steroida läkemedel eller injektioner allergi för att behandla allvarliga tillstånd.

Sinus botemedel

Ibland en infektion i bihålorna gör att näsan blir vattnig. I sådana fall kan din läkare rekommendera en nasal douche. Använd hemlagad salthaltigt vatten genom att blanda 1 /4 tsk. av salt med 4 oz. av vatten, eller använd affären sort. Häll vatten i koppen på handflatan, lukta det genom näsan och blås ut genom en näsborre, en i taget. Detta kommer att lugna din bihålor och erbjuder befrielse från rinnande näsa. Du bör också komma ihåg att inte blåsa för hårt genom näsan om öronen blockeras. Ånga inandning är ett annat sätt att tackla denna fråga.

Allmänna åtgärder

Använd en luftfuktare på natten för att fukta nässlemhinnan. Gör det till en vana att rensa ut din luftfuktare varje dag med ättika för att förhindra uppkomsten av mögel eller svamp. Äta varm, kryddstark mat, eller släppa lite uppvärmd senap olja i en näsborre åt gången, har varit kända för att hjälpa också. Om du är för vana att träna regelbundet, sluta inte att du har en rinnande näsa. Om du inte är febrig eller inte har en dålig hosta, gå eller göra lätta övningar för att väcka din kropp till aktivitet och hjälpa den slåss mot kyla bättre. Om du vet att du är allergisk mot vissa livsmedel eller växter som orsakar din näsa för att köra, undvika dem till varje pris. Håll damm nivå i alla dina möbler, sängkläder, linne och mellanslag garderob genom rengöring regim.

Previous:nothing Next:hur man köper riktiga HGH online

Relaterade artiklar


 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • guidade bildspråk för förlossning
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • stegen i Krebs cykel
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com