de bästa sätten att lugna ont i halsen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-12
Halsont är ett mycket vanligt tillstånd för människor i alla åldrar, former och storlekar. Ett besök hos en läkare är dock sällan berättigad, eftersom halsont brukar viral och går iväg på egen hand. Detta är fallet, är bäst det att veta hur du kan trösta din halsont medan du väntar ut den irritation du börjar må bättre

Håll halsen Fuktig

Sedan en torr strupe förvärrar ömhet, hålla den fuktig är det bästa sättet att minska irritation. Drick mycket vätska under dagen. Dessa kan vara vatten, juice, te eller till och med soppa buljong. Enligt Mayo Clinic, blanda honung och citron (efter smak) i varmt vatten och låta den svalna till rumstemperatur innan du smuttar hjälper till att pälsen halsen och slem minska. Mayo Clinic rekommenderar också gurgla 1 /2 tsk. salt blandas med ett fullt glas vatten för att befria er från irriterande slem. Eller prova suger på en bit hårt godis eller halstabletter, vilket ökar flödet av saliv för att hålla din hals fuktig. Överväg att använda en luftfuktare, speciellt när du sover, för att förhindra att slemhinnorna torkar ut.

Ta hand om din kropp

Om du tar väl hand om din kropp och allmänna hälsa är en effektivt sätt att hastigheten längs återhämtning och gör dig må bättre runt om. Får tillräckligt med sömn så att kroppen har den vila och energi den behöver. Undvik alkohol och koffein, vilket kan orsaka uttorkning. Vila din hals tills den mår bättre. Försök att inte tala för mycket eller göra någon aktivitet som kan fresta på din struphuvudet (som skriker eller sjunger) eftersom det kan skapas mer irritation. Undvik rökning, rengöringsprodukter, rök färg och andra irriterande ämnen i luften.

Överväga alternativa botemedel

Det finns oändliga förslag på alternativa lösningar för att lugna ditt halsont, men bevisen för effektiva rättsmedel är något begränsad. Enligt Mayo Clinic, finns det några naturläkemedel som får hjälpa till att lindra irritation. Dessa inkluderar lakritsrot, marshmallow rot, kaprifol blommor, berberis, eukalyptus, kamomill och hala alm. Dessa brukar komma i form av örtteer och finns i många livsmedelsbutiker samt hälsokost butiker. Kontrollera med din läkare innan du påbörjar några naturläkemedel eftersom de inte kan vara säkra för dem som är gravida eller har vissa medicinska tillstånd, de kan också interagera med andra läkemedel.

Previous:nothing Next:äldre vårdplanering

Relaterade artiklar


 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • roll telomeras
 • sätt att öka det goda kolesterolet
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • för tidig förlossning behandling
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man upp i vikt under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com