det bästa sättet att ta bort en vårta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-22
Vårtor, en form av humant papillomvirus (eller HPV), kan drabba vem som helst i alla åldrar. De är ofta passerade mellan partner, familjemedlemmar eller på offentliga platser som gymmet där dela duschar och skor är oftast den skyldige. Vårtor går ibland iväg på egen hand, men de kan vara envis eller smärtsam. Det bästa sättet att ta bort en vårta är i allmänhet att besöka din lokala läkare för en rekommendation

Du behöver:. .
Vilstol
3 kuddar.
filt.
TV-och fjärradministration.

Cantharidin

Med denna behandling, kommer en läkare att tillämpa en smärtfri kemikalie på din vårta. Som ett resultat börjar det drabbade området för blister, orsaka milda obehag och smärta. Vid ett återbesök, kommer din läkare klippa bort död hud, som kan vara lite obehagligt, och förhoppningsvis vårtan med på det.

Flytande kväve

Flytande kväve eller "frysning" vårtan, är en annan beprövat sätt din läkare kan behandla din vårta. Han kommer att tillämpa den flytande kväve direkt på vårtan, som orsakar en mild mängd smärta. Efter två till fyra besök bör vårtan fryser och ramlar av.

Avverka och bränna

Vid svårare wartsm särskilt de som fortsätter att växa, djupt i huden eller är resistenta mot andra behandlingar kan din läkare välja att bränna eller skära bort vårtan. Han kommer att använda en steril nål för att bedöva området och skär eller bränna bort det med en laser. Detta kommer sannolikt att ta bort vårtan för gott, men du kommer att vara i en liten mängd smärta under några veckor. Du kan behöva bära med öppen tå skor eller gå på kryckor, om det drabbade området är på foten.

Gör-det-själv

En beprövad metod för att avlägsna en vårta själv, det är silvertejp metoden. Placera helt enkelt en bit tejp på din vårta i sex dagar. Avlägsna tejp, sedan fila ner de döda huden med pimpsten eller nagelfil. Placera salicylsyra (hittas vanligen med mest över disk vårtan remover behandlingar ligger på ditt apotek) på vårta, och låt den torka. Upprepa silvertejp, arkivering och salicylsyra tills vårtan är borta.

Previous:nothing Next:symptom av multipel skleros hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • vård i slutet av prematura barn
 • hur man sitta med god hållning
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hjälp med klimakteriet
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com