frekvent urinering hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-16
Problemet med frekvent urinering hos barn kan vara ganska svårt att diagnostisera. Det finns flera möjliga orsaker till detta tillstånd. Några fall är inte allvarliga och kan korrigeras med lite svårigheter. Andra fall kan tyda på mer allvarlig underliggande hälsoproblem som kräver ytterligare granskning av en kvalificerad läkare eller sjuksköterska, till exempel en barnläkare eller urolog. I vissa fall av frekvent urinering hos barn kan det vara symtom på diabetes present som kommer att kräva en mer specifik diagnostisk undersökning av problemet.

Symtom

Ett barn kommer kissa oftare än vuxna. Ett barns blåsan är mindre och de tenderar att processvätskor snabbare än vuxna. Men det är ett barn som känner ett behov av att urinera mellan 10 till 30 gånger per dag uppvisar symtom på frekvent urinering. Barn som har att urinera ofta på natten, eller som kissar i sängen, kan också visa tecken på frekvent urinering. Polyuri, ett tillstånd som orsakar stora mängder av urin, är ett annat problem, men det kan vara en släkting symptom.

Orsaker

Ett barns urinblåsan är relativt liten i storlek. Men hans vätskeintag kan ofta vara hög, speciellt om han är mycket aktiv. Enligt National Center for Diabetes, Digestive och njursjukdomar, dricka stora mängder vatten eller andra drycker kan resultera i täta urinträngningar, som ofta kan uppstå när han sover. Urinvägsinfektioner kan också vara en orsak och oftare drabbar flickor, även pojkar kan drabbas. Sjukdomar i urinblåsa och njurar kan också leda till täta urinträngningar hos barn.

Fler allvarliga orsakerna

En av de vanligare orsaker till frekvent urinering hos barn som är mer allvarlig natur är uppkomsten av diabetes mellitus. Detta tillstånd, som oftast nämns bara som diabetes, är ett tillstånd där kroppen inte producerar tillräckligt med insulin, eller inte riktigt svara på insulin. Följaktligen är glukosabsorption av njurarna påverkas, vilket resulterar i mer frekvent urinering. Diabetes är närvarande i nästan 24 miljoner amerikaner, enligt American Diabetes Association.

Diagnos

Återkommande symtom av täta urinträngningar kommer att kräva en läkarundersökning av en läkare eller barnläkare. Detta kommer att omfatta en fysisk undersökning och urinanalys att ange tänkbara orsaker till sjukdomen. Den urinanalys kan tyda på närvaro av en urinvägsinfektion, speciellt om urinen är grumlig och det finns smärta i samband med urinering. Oegentligheter av insulin eller halten av glukos i urinen också kommer att upptäckas och kommer sannolikt indikationer av diabetes mellitus.

Behandling

Enligt Karyn W. Collins, VD och Anna P. Lincoln, MD i de mindre allvarliga fall av frekvent urinering på barn, inte någon medicinsk behandling krävs. Mer noggrann kontroll och reglering av vätskeintag kan vara nödvändigt och i många fall blir barnet växa tillståndet. Urinvägsinfektioner kommer troligen att kräva kurser av antibiotika tills infektionen försvinner. I de fall där täta urinträngningar är ett symptom på uppkomsten av diabetes mellitus, ett behandlingsprogram som omfattar insulinbehandling kan bli nödvändig.

Previous:nothing Next:graviditet akne rättsmedel

Relaterade artiklar


 • frekvent urinering hos barn
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • risker för bärbara datorer
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • hjälp med klimakteriet
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • roll telomeras
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com