fysisk utveckling av sex-åringarna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-19
Barns utveckling kan variera beroende på det enskilda barnets förmåga och även hans omgivning, kan ännu inte säkert det gäller språkkunskaper anses vid mätning av normal utveckling av fysiska och psykiska färdigheter. Det accepteras milstolpar i studier av barns utveckling som bidrar till att avgöra om ett barn har någon skadlig egenskaper som kan undersökas mer noggrant för att hjälpa barnet när han växer och mognar

fysiska aktiviteter

En sex år gammalt barn borde ha fått kontroll över grundläggande motoriska färdigheter, bland annat samordning och fingerfärdighet. Även om barnet fortfarande kan vara lite tafatt och osäker på sig själv, kommer han att visa fortfarande förmåga att utföra grundläggande funktioner som att knyta skorna, kasta och fånga objekt, med hjälp av sax eller andra verktyg och även att cykla. Skrivförmåga får inte raffinerade men förmågan att använda skrivredskap korrekt bör man ha uppnått denna ålder.

Raffinerad fysiska aktiviteter

Den sex år gamla barn i allmänhet kommer att ha utvecklat vissa specialiserade fysiska färdigheter som börjar reflektera en växande förmåga att använda sin muskler för särskilda ändamål. Många av dessa aktiviteter, såsom promenader en rak linje, gängning en nål, eller balansera sin vikt på ett litet objekt, är en indikation på en önskan att lära sig mer om hennes fysiska kapacitet. Men dessa åtgärder är nya för barnet och kommer att vara opolerade, enligt den Kalamazoo Land regeringen MSUE PROGRAM-Emigrantregistret Care Familjer.

fysisk tillväxt

Fysisk tillväxt av en sexåring är annorlunda också. Många av de egenskaper för tillväxt barn är genetiska och därför är olika för varje enskilt barn. I vissa fall kan en tillväxt diagram användas för att jämföra medelvärden mellan alla sexåringar mot en viss barnets tillväxttakt. Tillväxtkurvor beakta ett barns längd och vikt och sedan använda percentiler härrör från en konsensus hos andra barn i denna åldersgrupp.

Faktorer som påverkar Fysisk utveckling

finns många faktorer som kan påverka graden av fysiska utveckling för alla åldrar barn, inklusive kost, ärftlighet och miljömässiga aspekter, till exempel ekonomiska förutsättningar och livskvalitet. Sjukdom och sjukdom kan också påverka ett barns fysiska utveckling, inklusive störningar som påverkar inlärningsförmåga. Barn som inte uppnår inlärningsförmåga kommer ofta inte att kunna delta i aktiviteter som kommer att förbättra deras fysiska utveckling samt deras mentala utveckling.

Döma Fysisk utveckling

gammaldags metoder för mäta fysisk utveckling, t. ex. mäta ett barns tillväxt på en dörr jamb, kan fortfarande ses som något effektiva för att övervaka ett barns mognadsprocess. Men standardiserade tillväxtkurvor och medicinska undersökningar av en kvalificerad barnläkare är också till hjälp i att använda kontrollerbara uppgifter som en milstolpe mot vilken ett barns utveckling kan mätas.

Previous:nothing Next:graviditetsillamående avhjälpa

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • stegen i Krebs cykel
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hur man läka nervsmärta
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • laser synkorrigering förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com