goda kostvanor för klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-21
Klimakteriet är en gradvis åldrande i den kvinnliga kroppen som orsakar menstruationen upphör och att graviditet inte längre vara möjligt. Typiskt klimakteriet börjar för kvinnor i åldern 40-58 med smärre förändringar i sina kroppar orsakar obehag och stress. Under klimakteriet östrogen och progesteron-nivån i den kvinnliga kroppen och orsaka olika fysiska och psykiska tecken och symtom. Under denna tid av förändring, ger en hälsosam kost optimal hälsa fördelar och samtidigt minska klimakteriebesvär.

Du behöver:
vilstol
. 3 kuddar.
filt.
TV-och fjärradministration.

Symtom

Vanliga symptom på klimakteriet inkluderar oregelbunden menstruation, förändringar i kroppstemperatur leder till värmevallningar, sömnsvårigheter, minnesproblem, torrhet i slidan, plötsliga och täta urinträngningar , depression, ångest och förlust av benmassa, vilket ökar risken för benskörhet.

Vad ska äta och vad man ska undvika

En hälsosam kost tomrum av skräpmat ger den nödvändiga näringsämnen för att underlätta besvären i klimakteriet. Äta upp till nio portioner av frukt och grönsaker dagligen lindrar många symtom som orsakas av minskade östrogennivåer eftersom färska råvaror innehåller isoflavoner (växt östrogen) som liknar östrogen i kroppen. Att äta en olika frukter och grönsaker dagligen ger mest fördelar för hälsan genom att öka ditt immunförsvar, öka fiber i din kost och ge dig de flesta vitaminer och mineraler som behövs för optimal hälsa.

Inkludera kalium-rika livsmedel dagligen såsom meloner, bananer och citrusfrukter för att minska vatten spänningar och öka muskelfunktion. Också få massor av järnrika producera såsom grönkål, spenat, broccoli, vitkål och några mörka bladgrönsaker, som hjälper till att balansera hormoner och förbättra ditt humör. Varje dag ingår även magert kött, låg fetthalt mejeriprodukter, bönor och baljväxter, fullkorn och hälsosamma fetter.

Vissa livsmedel kan förvärra klimakteriebesvär och orsaka mer obehag. Undvik kryddstark mat, alkohol och begränsa koffein, och klipp ut alla högförädlade livsmedel, inklusive vitt mjöl och socker.

Tillägg

Med kosttillskott tillsammans med hälsosam kost kan ytterligare minska obehag och öka det allmänna hälsotillståndet av din kropp under klimakteriet. Några av de mest positiva tillskott inkluderar silverax att minska nattliga svettningar och sömnlöshet. Linfröolja, jättenattljusolja och vitamin E innehåller eteriska oljor som behövs för att balansera kvinnliga könshormoner. Magnesium hjälper till med humörsvängningar och sömnlöshet också.

Previous:nothing Next:ska man ge ett barn vitaminer med fluor?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • bot för en rinnande näsa
 • hur man köper bipollen
 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • graviditetsillamående avhjälpa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com