guidade bildspråk för förlossning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-03
För de kvinnor som söker en drogfri förlossning med få ingripanden, kan guidade bildspråk hjälpa dem att få kontrollen och förtroende som behövs för att uppnå sina målsättningar. Guidade bildspråk är helt enkelt ett sätt att stimulera hjärnan med bilder och förslag som påverkar hur kroppen reagerar eller känner sig under förlossningen. Kombinera guidade bildspråk och djup avslappning resulterar ofta i en mer bekväm och tillfredsställande förlossning erfarenhet

Avslappning

Om man antar ett tillstånd av total avkoppling är avgörande för guidade bildspråk för att fungera bra. Börja med att anta en position bidrar till avkoppling såsom sidan liggande, sittande med korslagda ben på en säng eller golv, eller i en semi-halvsittande. Kroppen bör stödjas med massor av kuddar så att det inte finns någon stress på någon del av kroppen. Till exempel när sidan liggande, placera en kudde under den översta benet för att minska krystad nedre delen av ryggen och kuddar plats under armarna och knäna när i semi-tillbakalutad ställning.

En gång i en bekväm ställning, blunda och koncentrera sig på att lösa spänningar från kroppen genom att medvetet koppla delar av kroppen som håller i stress som spänd axlar, nacke, händer och ben. Arbeta upp från fötterna till hjässan avkopplande varje del av kroppen tills din kropp känns halta och luckras upp.

Håll miljö bidrar till avkoppling genom att spela soft musik eller ljud natur i bakgrunden , hålla ljuset låg eller använder levande ljus, och bära löst sittande kläder.

djupandning

Nästa låt din andning blir långsam och djup från membranet. Bröst andas orsakar spänningar medan djupa andetag hjälper slappna av kroppen. Med ögonen fortfarande stängda, koncentrera dig på din andning tänker på avkopplande kroppen när du andas ut alla spänningar borta. Andas in genom näsan och ut genom munnen för maximal nytta.

Det är bra under förlossningen för någon att påminna den födande kvinnan i hennes andningsteknik Eftersom det är vanligt att spänd upp under värkarna, vilket gör upplevelsen mer smärtsam och hårdare.

Positiv Visualiseringar

Nu är det dags att använda positiva visualiseringar eller guidade bildspråk. Detta kan ske antingen genom att lyssna på en CD eller med någon prata dig igenom det. Några av de vanligaste bildspråk som används under förlossning bland annat att ha den födande kvinnan bilden hennes ofödda barn i livmodern värmekänsla, trygg och säker. Den här bilden hjälper kvinnan fokus på barnet, med henne bort av värkarna och hon känner sig trygg och säker även veta att hennes barn är OK. Också uppmuntra den födande kvinnan till hennes bild livmoderhalsen öppnar som en blomma att låta barnet födas hjälper kvinnan slappna av och släppa, vilket gör förlossningen mer bekväm och i sin tur kan hjälpa livmoderhalsen att öppna lättare. Och slutligen, hjälpa den födande kvinnan visualisera hennes barn flyttar lägre i bäckenet när den förbereder sig att födas. Dessa bilder ger kvinnan något att fokusera på, stimulera hennes hjärna och skapar en avslappnad känsla i kvinnan och bekvämare förlossning.

Previous:nothing Next:hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • hur lätt graviditetsillamående
 • träning steg för graviditet
 • för tidig förlossning behandling
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com