hjälp med klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-05
Klimakteriet inträffar när äggstockarna svårt att producera hormonerna östrogen och progesteron. Detta händer vid ett genomsnitt cirka 51 års ålder. En av de första tecknen på klimakteriet är utsättning eller oegentligheten månatliga menstruation. Detta kan åtföljas av värmevallningar. Vissa kvinnor har svårt att sova eller erfarenhet vaginal torrhet. Om du upplever dessa symtom, finns det en mängd olika sätt att göra menopaus mindre påträngande i ditt dagliga liv

Hot Flash Hjälp och HRT

En av de vanligaste klagomålen på klimakteriet är varm blinkar. En varm blixt börjar i hjärnan, där hypothalamus felaktigt uppfattar att kvinnans kropp är för varm. Det utlöser sedan en avkylning reaktion som gör att kvinnans ansikte för att spola, hennes hjärta kan pund snabbare och hon börjar svettas. Allt detta följs av en känsla av att vara kall. Värmevallningar inte varar särskilt länge (ungefär en halv minut), men om de är intensiva eller besvärande kan du prata med din läkare om hormonbehandling (HRT). I HRT kvinnor ordineras östrogen med progesteron eller enbart östrogen. HRT kan även lindra vaginal torrhet i samband med klimakteriet. Tänk på att HRT har visats öka en kvinnas risk för bröstcancer, stroke eller hjärtinfarkt. Så många kvinnor väljer att vända sig till alternativa mediciner för att förhindra att deras värmevallningar, eller helt enkelt stå ut med värmevallningar.

Andra användbara Mediciner

Andra läkemedel som hjälper till att kontrollera värmevallningar är Gabapentin, klonidin och Megestrol, även om dessa droger är inte FDA-godkända. Några naturliga produkter som har visat sig lindra intensiteten i värmevallningar är vitamin E, lakrits, jättenattljusolja, quai te, Chasteberry, fytoöstrogen, silverax och vilda garn. Vaginala östrogenpreparat kräm kan appliceras direkt på det vaginala området att hjälpa till med obehag av torrhet. En del läkare kommer också att förskriva antidepressiva läkemedel som Zoloft, Prozac, Celexa, Paxil och Efexor för att behandla värmevallningar. Dessa mediciner hjälper genom att minska incidenter i cirka 60 procent av kvinnorna.

Helpful livsstilsförändringar

Vissa förändringar i livsstil eller modifierade beteenden kan också bidra till att lindra klimakteriebesvär. Läkare rekommenderar daglig motion såsom promenader för att hålla kroppen frisk och hjälp med sömnproblem. Motion hjälper också till att förhindra hjärtsjukdomar och benskörhet. En näringsriktig kost med mycket magert protein och grönsaker kan hjälpa till att hålla kroppen stark och minska intensiteten i symtomen. Läkare rekommenderar också att inte röka, särskilt om patienter genomgår hormonbehandling, eftersom detta kan öka risken för kardiovaskulära sjukdomar.

Previous:nothing Next:varför får du i vikt under klimakteriet?

Relaterade artiklar


 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • lungutveckling för tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com