hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-14
Många äldre människor är mottagliga för trycksår, eller sår säng, som kan bli ett ständigt problem hos äldre patienter som antingen på sjukhus eller i äldreomsorgen, hospice eller assisterad levande anläggningar. Ett trycksår är en hud vävnadsskada som uppstår när ett konstant tryck på ett särskilt område av huden hindrar blodtillförseln och gör att cellerna bryta ner och dö och bilda sår. Det inträffar ofta när någon har legat på samma del av kroppen under en relativt lång tid. Andra orsaker är kraftig gnidning eller friktion över huden, överdriven huden fukt, dålig kost eller torrhet i huden på grund av hög ålder. Skinkorna och höfterna är oftast drabbas liksom hälarna, fotleder, armbågar och axlar. Förutom smärta, blod, ben och hudinfektioner också kan utvecklas. Behandling och förebyggande åtgärder kräver användning av vissa hudprodukter

Du behöver:.
Aktuell antimikrobiell eller utvärtes antibiotika
. Fuktspärr grädde .
Mild tvål.
Mild solskyddsmedel.
Ärr behandling kräm eller lotion, helst ekologiskt.

anvisningar


1.
Välj ett bra aktuellt antimikrobiell, vilket inkluderar povidon-jod och cadexomer-jod produkter. Inga recept behövs för utvärtes antibiotika, och de är relativt billiga. Alla öppna sår är förorenade av bakterier, och i kroniska sår, kan detta utvecklas till en invasiv infektion. Jod produkter kan minska bakterier förekommer i trycksår. En aktuell antibiotika kan också användas, men detta läkemedel kommer att kräva ett recept från din läkare.
2.
Köp en fuktgivande kräm som hjälper till att förhindra sprickbildning och torr hud, som lätt kan bryta ned, eftersom det är ömtåligt. Leta efter en fuktighetskräm med en fuktspärr som skyddar huden från att absorbera för mycket fukt. Fukt hjälper till att läka sår, men ett överskott av det kan åstadkomma utslag och påskynda nedbrytningen av huden.
3.
Köp en mild rengöring tvål att bidra till saneringen drabbade områdena. Se till att inte skrubba huden kraftigt.
4.
Välj en mild solskydd för att skydda drabbade områdena från solen. Långvarig exponering för solljus kan ge torr hud bli för torr eller fuktig grund av svett.
5.
Köp en naturlig, organisk lotion eller kräm för att förhindra ärrbildning efter en läker trycksår. Många naturliga produkter innehåller ekologiska ingredienser som hjälper till att återställa naturliga hud-fukthalt --- inte absorbera för mycket eller för lite fukt.

Tips och varningar


 • inte välja produkter med en speciell formulering utan läkares godkännande. Alltid rådgöra med en läkare innan du väljer en produkt hudvård. Köp inte antiseptiska lösningar som Hibiclens, Betadine eller väteperoxid, eftersom dessa kan orsaka skada på normal eller nya vävnaden.
 • Vissa hudvårdsprodukter, speciellt de som inte är naturliga eller mild, kan orsaka vissa biverkningar. Det rekommenderas starkt att rådgöra med din läkare först.


 • Previous:nothing Next:QuickVue graviditetstest instruktioner

  Relaterade artiklar


 • risker för bärbara datorer
 • för tidig förlossning behandling
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com