laser synkorrigering förfaranden

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-17
Laser synkorrigering förfaranden hänvisa till ögat behandlingar som är utformade för att hjälpa människor att minska sitt beroende av korrigerande linser eller glasögon på grund av så kallade brytningsfel, inklusive långsynthet, närsynthet och astigmatism. Den vanligaste laser synkorrigering förfarande kallas LASIK. Det är en akronym för laser-assisted in situ keratomileuis. Vissa människor som väljer att ha operation som utförts uppleva en omedelbar förbättring av sin vision och har möjlighet att bli av linser eller glasögon helt.

Fakta

Även om det uppfanns i början av 1980 och finns i andra länder var PKR laser ursprungligen godkändes för användning i USA under 1995. Det beräknas att mer än 700. 000 personer per år har laserbehandling synkorrigering. En grekisk läkare vid namn Loannis Pallikaris gavs kredit för LASIK 1991. Det faktiska proceduren tar cirka 30 minuter att utföra. Vid medvetande genom hela operationen, och även om obehag kan upplevas, är processen relativt smärtfritt.

Funktion

Laser synkorrigering förfaranden korrigera vissa problem med synen, vilket minskar eller eliminerar behovet av glasögon eller linser korrigerande . Den består av en grupp av förfarandena synkorrigering som använder refraktiv kirurgi för att korrigera brytningsfel, vilket förbättrar synfel i hornhinnan. De flesta av LASIK kunder får en bättre syn på 20/40, som normalt är tillräckligt bra för att få en förare licens utan några begränsningar. . Även om det kirurgiska ingreppet utförs felfritt kan det inte garantera att du kommer att få 20/20 vision

Typer

För närvarande finns det tre typer av LASIK kirurgi: Photorefractive Keratectomy (PKR), E-LASIK och Epic -LASIK. PKR är ofta som den första korrigeringen laser vision förfaranden. Det fungerar genom att ta bort små vävnad celler från hornhinnan, som omformar ögat. Denna inriktas mer ljus i ögat, vilket återspeglar på näthinnan. Detta är vad skärper visionen.

E-LASIK ialso kallas Lasek. Det rekommenderas främst för personer med mild till måttlig närsynthet eftersom deras hornhinna är för tunn och känslig att genomgå konventionell LASIK kirurgi. Ett blad är använda för att skära ett litet område av hornhinnan och en alkohol-blandning tillämpas på kanten för att separera det. Luckan är höjd och kirurgen använder en laser för att återskapa de hornhinnan. Den Epi-LASIK förfarande fungerar som E-LASIK, men istället för att använda en kniv att skära locket och lossa det med en alkohol-lösning, är en annan typ av verktyg som används av ögonläkare.

Lasrar

Instrumentet kallas en excimerlaser. Den har en mycket fokuserad ljusstråle som är utformad för att utföra en mycket specifik typ av laser-relaterade funktioner. Den koncentrerade ljuset är faktiskt består av ultraviolett balkar. Läkare använder vanligtvis tre typer av laser för att utföra korrigeringen laser vision: slit scanning laser, platsen scanning laser och Wavefront-guidade lasrar.

Skillnaden i laser är baserad på metoden för ansökan, samt hur ögat spåras när du tar ögonen vävnad från hornhinnan. Detta kallas ablation. Till exempel balkar plats scanning laser använder laser för att skanna på hornhinnan för att bestämma en ablation zon. Den Wavefront-guidade lasrar är kopplade knutna till mekanismer som kan identifiera och lokalisera brister i det optiska systemet.

Risker

Lasik kirurgi har risker, ibland för lite vävnad tas bort från ögat. I många av de människor som är närsynt, kan detta leda till under rättelser. Patienten kan behöva genomgå ytterligare laser vision korrektiva åtgärder inom 12 månader. Över korrigeringar uppstår när för mycket vävnad tas bort. Astigmatism orsakas av ojämn frågan avlägsnande är en annan potentiell risk i samband med förfarandet.

På grund av vissa klagomål från patienter som hade kirurgi, FDA, Eye Institute och American Society of Cataract och refraktiv kirurgi (ASCRS) har genomfört en undersökning för att undersöka möjliga långsiktiga biverkningar. Den oro omfattar postoperativa problem, bland annat halos, suddig syn och flera vision.

Previous:nothing Next:Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • husdjur för barn som har astma
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • guidade bildspråk för förlossning
 • Hur kan jag få min läkare att ge mig smärta medicin?
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • att kliva av i Storbritannien
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com