rättsmedel för reflux hos spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-07
Sura uppstötningar, även känd som gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) och vanligtvis kallas "spotta upp", påverkar i genomsnitt 65 procent av barn vid något tillfälle och tenderar att topp mellan en och fyra månaders ålder. Även sura uppstötningar är rörigt och tenderar att leda till föräldrar stress, löser problemet oftast själv med tiden en baby når 6 till 12 månaders ålder. Föräldrar kan experimentera med olika huskurer för att hitta lindring och i ihållande fall kan rådfråga sin barnläkare för eventuell preskription behandling.

Huskurer

Ändra dina matvanor. Hem rättsmedel för sura uppstötningar hos barn kan vara så enkelt som att mata ditt barn mindre, ännu oftare utfodringar och måltider. Håll ditt barn upprätt under och i minst 30 minuter efter alla utfodringar och måltider. Minimera alla distraktioner under matningen och prova att spela lugnande musik och dimning av belysningen. Ge ditt barn en chans att rapa minst en gång under varje matning och en gång efter varje matning.

Om du ammar, försök att identifiera livsmedel i din kost som skulle kunna utlösa reflux reaktioner och känslighet, till exempel mejeriprodukter, kolsyrade drycker, tomater, citrus livsmedel, bearbetade livsmedel och fettrik mat. Om du inte ammar, diskutera ändra formler med din barnläkare. Homeopatiska läkemedel som specifikt behandla sura uppstötningar hos barn kan vara fördelaktigt, men tala med din barnläkare innan du påbörjar någon alternativ medicin behandling.

Professionell behandling

Spädbarn med ihållande sura uppstötningar kan behöva receptbelagda styrka mediciner för att minska magsyra och påskynda deras digestion process, vilket begränsar den tid mjölk kvar i sina tarmar. Om alla andra mediciner och behandlingar har misslyckats, kan din barnläkare rekommendera kirurgi för att behandla sura uppstötningar

Förebyggande:. Amning

Prova amma ditt barn så länge som möjligt för att förhindra sura uppstötningar. Även amning inte är en säker metod för prevention, är bröstmjölk mindre irriterande för magen, är det lättare att smälta och töms ur ett barns mage dubbelt så snabbt som formel.

Sammantaget spädbarn som ammas har mindre allvarliga och färre förekomster av sura uppstötningar, men mors som inte kan eller väljer att inte amma kan också försöka mjuka formler som består av uppdelad mild proteiner för lättare matsmältning, och formler specifika för en spottande upp och sura uppstötningar.

Missuppfattningar Mammor får ofta höra av äldre kvinnor och vänner att tjockna sin bebis formel med spannmål för att minska sura uppstötningar och spotta upp. Senare forskning visar att denna metod är inte bara ineffektivt utan kan också vara skadliga. Om ditt barn aspirat när man dricker förtjockad formel kan spannmål irritera matstrupen och möjligen även medföra kvävningsrisk.

Överväganden

Föräldrar vars barn drabbas av sura uppstötningar ofta känner sig överväldigad och förtvivlad. Kontakt med andra föräldrar och utbilda dig om hur man handskas med sjukdomen genom att utnyttja Pediatric /Adolescent gastroesofageal reflux Association, som också kallas personsökare (se Resurser). Den nationella organisationen ger stöd till föräldrar med spädbarn och barn med sura uppstötningar genom att sprida aktuell information sura uppstötningar behandling i månatliga nyhetsbrev och broschyrer och genom att hålla månatliga möten stöd.

Previous:nothing Next:katt allergier hos barn

Relaterade artiklar


 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hjälp med klimakteriet
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com