risker för bärbara datorer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-08
Är det hälsoriskerna med bärbara datorer? Du satsar. Branschen håller saker hysch-hysch, men de utgör en hälsorisk för fruktbarhet, ryggont, irriterade ögon, batteri explosion och exponering för radio-signaler som förändrar hjärnans mönster. Det finns också en död konstaterades nyligen, vilket gör att polisen att utfärda en varning för att hålla bärbara datorer säkert lägga undan när man kör. Död orsakades av ett oskyddat laptop ger en dödlig huvudskada till föraren

Fertilitet

Forskare från State University of New York fann att en ökning av testikelcancer temperaturnivåer kan orsaka spermier skada som påverkar fertiliteten. ScienceAGogo rapporterade att datorerna i knät ökade pungen är temperaturen med cirka 2,7 ° C. "Tidigare studier har visat att ökningar i testiklarna temperatur mellan 1 ° C och 2,9 ° C har associerats med en ihållande och betydande negativa effekter på spermatogenesen och fertilitet, säger sajtens rapport.

Back Pain och överansträngning

Enligt Guardians hemsida, elever regelbundet hjälp av bärbara datorer är en risk att drabbas av nacke, rygg, axlar och smärta i handleden. De är omedvetna om ergonomiska risker "förrän det är för sent", rapporterar sajten. "University College London interaktion Centre fann att 57 procent av respondenterna hade upplevt värk och smärta till följd av sin laptop användning, med 7 opercent har smärta en stor del av tiden. "

BBC News rapporterar även att Storbritanniens största fackförbund med bärbara datorer tillfrågade 500 karriär rådgivare om hälsoeffekter. Tre av fem påtalade rygg-eller nacksmärtor, ansträngda ögon eller huvudvärk.

Batteriexplosion

Under 2006 uppmärksammade ett återkallande av nästan 6 miljoner Dell och Apple batterier världen att riskerna med bärbara batterier. Business Week säger "om du överladda dem, eller finns det ett elektriskt fel som en kortslutning, kan de kemikalier förseglade battericeller bli en explosionsartad brand som väntar på att antändas. " De säger också risken är "inte att försvinna. "

Wi-Fi

Studier visar, även om de inte har bekräftats, signaler att exponering för Wi-Fi finns i bärbara datorer och mobiltelefoner utgör en potentiell hälso- risk för barn, som är mest mottagliga för skador från strålning. Englands regering mobiltelefon rådgivare rekommenderar att bärbara datorer har wi-fi funktionshinder eller är inte inställd på barns varv under användning, säger Times Online.

Sätt din hälsa första

Med så många frågor och så få svar, det är bäst att vara försiktig med laptop användning. Undvik att hålla bärbara datorer med Wi-Fi nära till barn under längre perioder. Använd skrivbord när du kan, eller sitta vid ett skrivbord när du använder en bärbar dator för att minimera risken för rygg-och nackvärk. Err på den säkra sidan när du inte vet om något innebär en risk. Även nonchalera en laptop på en myllrande gata skulle kunna vara en inbjudan till skada.

Previous:nothing Next:arbetsterapi aktiviteter för barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • hem rättsmedel för täppt näsa på spädbarn
 • hur man reser med flyg under graviditeten
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • Hur du tar någons blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com