rotavirusinfektion hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-26
Nästan alla barn kommer att uppleva minst en rotavirusinfektion med den tid de är fem år gamla. Rotavirus är också den ledande orsaken till diarré och svår dehydrering bland spädbarn och barn. Rotavirus orsakar minst 3 miljoner fall av diarré varje år och minst 55. 000 sjukhusinläggningar för svår diarré och uttorkning hos barn i åldrarna fem år eller yngre

Symtom

Rotavirus symtom är frekvent, vattnig avföring och diarré, mag-och magkramper, illamående, kräkningar, feber, snuva och hosta. Diarré som åtföljer en rotavirusinfektion kan leda till svår dehydrering, som identifierats av symtom såsom rastlöshet, slöhet, irritabilitet, törst, insjunkna ögon, torr hud, torr mun och tunga och minskad urinering.

Hem Behandlingar

Barn smittade med rotavirus som inte är uttorkad och har mild diarré kan fortsätta äta en normal kost men ändå få ökade vätskor. De med måttlig dehydrering bör dricka små, täta mängder av re-hydration vätskor och återgå till att äta en normal kost när symptomen har avtagit. Undvik läsk och fruktjuicer, eftersom de irritera ytterligare diarré symtom. Barn experieincing kräkningar bör ges små, täta portioner vätskor tills de kan hålla större mängder vätskor ner. Om de inte kan hålla eventuell vätska ner, erbjuda is chips. När kräkningar har lagt sig, en mild diet av kex, rostat bröd, ris, äppelmos och bananer bör administreras förrän rotavirus symptomen har avtagit.

Professionell behandling

Beroende på svårighetsgraden av ditt barns rotavirusinfektion, din barnläkare kan behöver för att utföra avföring, blod och /eller urinprov för att säkerställa att diarré inte orsakas av en bakteriell infektion. Måttligt och allvarligt uttorkad barn kan behöva läggas in på sjukhus för att få intravenös (IV) vätskor i syfte att stabilisera sina kroppsvätskor och nivåer salt. Antibiotikabehandlingar är ineffektiva mot rotavirus och används aldrig för att behandla viruset.

Förebyggande /Lösning

Rotavirus är mycket smittsam och är vanligast förekommande i utbrott under vintern och våren månader. American Academy of Pediatrics rekommenderar nu tre doser av rotavirusvaccin med alla standard spädbarn vaccinationer som förhindrar 75 procent av rotavirus infektioner. Frekvent handtvätt är nummer ett förebyggande metod för att minska rotavirus infektioner. Barn smittade med rotavirus bör stanna hemma från dagis, skola och offentliga platser tills alla diarré symptom har upphört.

Varning

sök omedelbart medicinsk hjälp om ditt barn har feber på 102 grader eller högre, blodig diarré, svår magont, både diarré och kräkningar över sex timmar, slö eller visar tecken på allvarlig dehydrations som överdriven törst, yrsel, muntorrhet och minskad urinering.

Previous:nothing Next:tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination

Relaterade artiklar


 • rotavirusinfektion hos barn
 • guidade bildspråk för förlossning
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com