ska man ge ett barn vitaminer med fluor?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-20
Om din barnläkare är orolig för att ditt barn inte får tillräckligt med näring, kan han eller hon rekommenderar att du ger ett multivitaminpreparat med fluor. Multivitaminer har många viktiga mineraler och vitaminer som kan saknas från barnets kost. Den fluor tillhandahålls som ett sätt att förhindra karies. Det finns emellertid farhågor för att ge ett barn en multivitamin med fluor är inte säker

Du behöver:. .
Vilstol
3 kuddar.
filt.
TV-och fjärradministration.

Typer

Multivitaminer med fluor marknadsförs under namn som Poly-vitamin med fluor, Poly-Vi-Flor, Tri-Vi-Flor och Soluvite F. Den finns i både flytande och tuggtabletter former. Det brukar kommer att rekommenderas att barnet ges en daglig dos som kan tas med liten mängd mat, juice, välling eller bröstmjölk.

Faror

De viktigaste överväganden som gäller multivitaminer med fluor är att Spädbarnet kan utveckla ett tillstånd som kallas fluoros. Detta tillstånd kan uppstå under de år som ett barn kommer att utveckla tänder, vanligtvis mellan åldrarna 1 och 4. Den kan orsaka bestående skador på barns tänder och potentiellt andra celler i kroppen. Fluoros uppstår när ett barn drar för mycket fluor. Ammande kvinnor bör också vara försiktig med att ta en multivitamin med fluor eftersom fluor kan passera genom bröstmjölken och kan konsumeras av spädbarn.

Funktioner

Den främsta symptomet på fluorisis är missfärgning på tänderna. Du kan märka vitt streck över emalj av barnets tänder. Emaljen kan också känna sträva att ta. Om du märker dessa, sluta ge barnet den multivitamin med fluor och kontakta din läkare.

Överväganden

En multivitamin med fluor är vanligen rekommenderas endast när mängden fluor i ditt område dricksvatten inte är tillräcklig. Normalt är 0,6 ppm eller högre en lagom mängd och kommer inte att kräva att ditt barn har fluor tillskott. Din stadens vatten-avdelningen kan låta dig veta det exakta beloppet av fluor som finns i ditt vatten. Om beloppet är tillräcklig, kommer din läkare rekommendera sannolikt en multivitamin som inte innehåller fluor.

Varning

Se till att du följer doseringsanvisningen som ges av din läkare om du är att ge barnet en multivitamin med fluor. Undvik också att låta barnet att använda tandkräm och dentala produkter med fluor under kosttillskott. De bör särskilt undvika att de sväljer tandkrämen. Bör dock fluor inte vara helt förbjudet, eftersom det hindrar karies när det tas i rekommenderade doser.

Previous:nothing Next:hur man köper kort sikt sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • laser synkorrigering förfaranden
 • hur man använder ett graviditetstest
 • träning steg för graviditet
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com