spädbarn långsam utveckling i tal

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-12
Ett spädbarn liv är fyllt med viktiga utvecklande "första gången. " Leende, rulla runt, krypa och så småningom prata. En försening i någon milstolpe kan orsaka oro. Det finns många möjliga orsaker till långsamma utvecklingen av tal under barnets första två år

typiska tidiga språkutvecklingen

Att prata med barn ger dem en grund för tal. Enligt American Academy of Pediatrics (AAP), efter 1 månad, kan barn känna igen ljudet av sina föräldrars röster. Efter 3 månader, börjar de flesta barn jollrar och försöker härma ljud. 6 till 8 månader har de flesta börjat försöka upprepa specifika ljud och ord att deras föräldrar gör, och kan skilja röstläge.
Medan dechiffrera ett spädbarn ord kan vara svårt tills de är mycket äldre, rekommenderar AAP att de förstår andra, därför bör föräldrar fortsätta att införa dem till nya ord. Vid tiden bebisarna når sin första födelsedag, deras joller typiskt har blivit mer igenkännlig som tal med rätt stavelser ("da", "ma"). Snart genom att upprepa dessa stavelser, kommer de att bilda orden "pappa" och "mamma".

Språkutvecklingen hos äldre spädbarn och småbarn

riktlinjer som AAP visar att barn i åldern 12 månader till 15 månader gamla blivit mycket mer lyhörd för andras tal. Bad att få hans uppstoppade björn, att en äldre spädbarn gå hämta det. Under dessa utvecklingsmål månader, är barn behärska flera enkla, enstaka ord. Under senare delen av sitt andra år, sitt ordförråd ökar betydligt-upp till 50 eller flera ord -. Och de är med två till fyra ord meningar

Tidig Tal Fördröjning

Även om ingen bebis både och utvecklingsmässiga milstolpar bara är ungefärliga riktlinjer för föräldrar och barnläkare lika, rekommenderar AAP att dessa specifika förseningar i början av språkutvecklingen motiverar uppföljning med en läkare: Om ett barn inte reagerar på ljudet av hennes mamma eller pappa röst genom ålder 2 månader, om hon inte uttrycka känslor med ljud (fnittrar, skriker, kinkighet) 5 månader, om hon inte jollra regelbundet med 8 månader, och om hon inte har ett enda ord ("mamma" eller "pappa" ) med ett år gammal.

Tal Försening i äldre spädbarn och småbarn

Baserat på rekommendationerna från AAP, bör föräldrarna diskutera sina barns språkutveckling med barnläkare om han inte har användning av 10 till 15 ord med 18 månader, om han inte använda två ord meningar efter ålder 2, eller om han är oförmögen att följa ett-steg-instruktioner ("Plocka upp din sko") efter ålder 2. Dessutom en regression i språkkunskaper-en 2-åring som en gång användes många ord och talade i korta meningar och inte det längre heller-teckningsoptioner oro.

Orsaker och insatser i Tal Förseningar

Enligt såväl AAP och American Academy of Family Physicians, tal förseningar-vare sig i mycket unga barn eller 2-åriga barn-kan vara resultatet av förhandlingen problem, problem i munnen (stämbanden, mjuka gommen, tunga) eller störningar i utvecklingen, till exempel utvecklingsstörning eller övertygande utvecklingsstörningar (PDP) såsom autism. Försenad tal kan också uppstå att barnet helt enkelt en "sen talare" som så småningom kommer att utvecklas normalt språk utan ingripande. Barnläkare kommer att undersöka barnet och bedöma hennes övergripande utveckling (språk, social, finmotorik och grov motorik) för att göra en rekommendation om ytterligare tester och utvärderingar av experter samt vilka, om några, bör insatserna undersökas.

Previous:nothing Next:de bästa sätten att lugna ont i halsen

Relaterade artiklar


 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • träning steg för graviditet
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • husdjur för barn som har astma
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • för tidig förlossning behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com