vad som orsakar låga kalium?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-23

Vad är kalium?

Kalium hjälper njurarna fungerar och är en elektrolyt som leder elektricitet i kroppen som klorid, natrium, kalcium och magnesium. Mineralet är nödvändigt för hjärtat att arbeta sedan skelett-och glatt muskulatur använda den för kontraktion. Regelbundna muskulös och mag-funktion kräver kalium också. Denna viktigt näringsämne reglerar balansen av vatten mellan celler och kroppsvätskor inklusive som svar av nervceller till stimulans. Kalium också hjälper till att frigöra energi som kommer från omsättningen av proteiner, fett och kolhydrater inne i cellerna efter att ha ätit mat.

Hypokalemi

Hypokalemi är kroppens tillstånd med låga halter av kalium som kan orsaka svaghet, brist på energi, muskelkramper, magproblem, oregelbunden hjärtrytm, och onormala värden EKG. En orsak till bristen är att förlora för mycket kalium i personens urin eller absorption genom tarmen. Kräkningar eller diarré på grund av eventuell sjukdom kan också leda till för låga kalium. Lavemang, urindrivande medel (diuretika) eller missbruk av laxermedel kan orsaka kraftig förlust av mineralet. Vissa njursjukdomar såsom nedsatt acidos eller kronisk njursvikt kan påverka kroppens kaliumnivåerna samt mediciner för astma, insulin och /eller antibiotika för allvarliga infektioner såsom aminoglykosider.

Andra komplikationer

Högt blodtryck är en möjlig följd av låga kalium i patientens kropp enligt vissa studier. Inflammatorisk tarmsjukdom (ulcerös kolit eller Crohns sjukdom) är ett tillstånd där näringsämnen som kalium har en svår tid absorbera från tarmarna på grund av kronisk diarré. Undernäring av anorexi kan förhindra tillräckligt intag av kalium i kroppen. Diabetesketoacidos gör ont i kroppen med konstant urinen kalium. Trötthet, akne tillfällig minnesförlust eller svag minne, ringningar i örat är andra komplikationer på grund av de låga halter av kalium i den mänskliga kroppen.

Previous:nothing Next:Vad styr stegen i andning av glukos

Relaterade artiklar


 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • bot för en rinnande näsa
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • träning steg för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com